ponedeljak, 15. januar 2018.  15:17h
Pročitano 2024 puta

NIS pomaže rekonstrukciju zgrade Doma omladine u Pančevu

Konferencija za novinare povodom početka projekta „Dom je kuća za sve – od Ruske bolnice do modernog Doma omladine” koji finansira Naftna industrija Srbije preko konkursa „Zajednici zajedno” održana je danas u malom klubu Doma omladine.

Dom omladine Pančevo Dom omladine Pančevo NIS Gaspromnjeft

Za realizaciju projekta NIS je dodelio sredstva od približno dva miliona i sedamstotina hiljada dinara.

Marija Jević, direktorka Doma omladine, kaže da je reč o nastavku radova od pretprošle godine, kada je ova institucija kulture dobila sredstva u vrednosti od oko milion i tri stotine hiljada od Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva. Tada je urađena sanacija prizemlja, odnosno prve etaže zgrade.

 

MK3 4588

 

Na spratu je predviđeno da se uradi kompletan pod, menja se teraco sa keramičkim pločicama, uključujući farbarsko-molerske radove zidova i plafona, vrata i stolarije kompletne. Takođe je predviđeno da se zamene pragovi. Hodnik na spratu je u jako lošem stanju. Radićemo i dva toaleta za korisnike koji su trenutno zatvoreni jer je pao plafon, a u donjem etažu zgrade toalet za invalide, koji su naši česti korisnici. Muzički studio za vežbanje „Pandemonijum” takođe nije radio više od godinu dana zato što je tamo velika vlaga, pa njegova sanacija podrazumeva hidroizolaterske radove. Zahvaljujem se NIS-u i konkursu „Zajednici zajedno” što su izašli u susret i što su razumeli potrebu da mladi rade i funkcionišu u boljem prostoru, kaže Marija Jević.

Inače, Dom omladine je omiljeno mesto okupljanja mladih Pančevaca čije kulturne, obrazovane i zabavne manifestacije i događaje godišnje poseti oko 200 000 ljudi.

Da će podrška ovakvom projektu značajno unaprediti kvalitet sadržaja koje Doma omladine nudi i da će kompletna ponuda biti primamljivija za mlađu generaciju kaže Stefan Despotović, direktor Direkcije za eksterne komunikacije u NIS-u.

Slogan naše kompanije je „Budućnost na delu”, i u skladu sa tim trudimo se da svakoga dana realizujemo i da temeljno u praksi potvrđujemo takvo naše strateško opredeljenje, ističe Despotović.

Kompanija NIS je konkursom u 2017. godini u Pančevu podržala pet projekata iz oblasti kulture, sporta i ekologije za koje je izdvojeno 15 miliona dinara.

 

26942052 1566126236841762 243949142 o

 

Nemanja Rotar, gradski većnik zadužen za kulturu i omladinu, kaže da je struktura našeg gradskog budžeta namenjenog za kulturu takva da osamdeset posto „ode” na plate i režijske troškove da bi se održalo 15 institucija kulture.

Najmanje ostane za programe i ulaganje u opremu i infrastrukturno opremanje i renoviranje objekata gde se programi događaju. Ovo je prvi put da tri projekta iz kulture prođu na NIS-ovom konkursu – za svoje projekte sredtva su, osim Doma omladine, dobili i Narodni muzej i Kulturni centar. NIS je kompanija koja posluje odgovorno i ima odličan odnos sa predstavnicima Grada, kao i sa institucijama kulture. Uveren sam da će se ova saradnja dodatno produbiti i drago mi je da se novac ulaže u nešto što je trajne vrednosti, što će opstati, nešto što je stvarno bitno, a to je infrastrukturno opremanje, kaže Rotar.

Završetak radova na uređenju i rekonstrukciji zgrade Doma omladine bi trebalo da bude u martu ove godine.

 

IMG 9633

 

Pogledajte u galeriji fotografija kako izgledaju prostorije Doma omladine u Pančevu koje će biti renovirane sredstvima NIS-a:

Autor:  M.Manić
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00