ponedeljak, 1. januar 2018.  11:09h
Pročitano 2162 puta

Ministar odbrane dočekao Novu godinu s pripadnicima 250. raketne brigade u Pančevu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, državnog sekretara Aleksandra Živkovića i zamenika komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane brigadnog generala Save Milenkovića, dočekao je novu 2018. godinu sa pripadnicima 3. raketne baterije 1. raketnog diviziona 250. raketne brigade u kasarni „Aerodrom“ u Pančevu.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin dočekao je novu 2018. godinu sa pripadnicima 3. raketne baterije 1. raketnog diviziona 250. raktne brigade u kasarni „Aerodrom“ u Pančevu Ministar odbrane Aleksandar Vulin dočekao je novu 2018. godinu sa pripadnicima 3. raketne baterije 1. raketnog diviziona 250. raktne brigade u kasarni „Aerodrom“ u Pančevu www.mod.gov.rs

Zastupnik komandanta 250. raketne brigade pukovnik Milan Popović referisao je ministru odbrane i načelniku Generalštaba o stanju u jedinici. Pukovnik Popović podsetio je na bogatu tradiciju 250. raketne brigade koja nosi orden Narodnog heroja zbog podviga u odbrani od NATO agresije 1999. godine, kao i na nedavne uspehe koje je njegova jedinica postigla na gađanju u Republici Bugarskoj, prenosi Ministarstvo odbrane na svom portalu.

Najodgovornijim licima u sistemu odbrane pripadnici 3.raketne baterije 1. raketnog diviziona demonstrirali su prelazak u prvi stepen pripravnosti na raketnom sistemu „Neva“. Reč je o jedinici koja se nalazi u sistemu stalnog borbenog dežurstva protivvazduhoplovne odbrane.

Svim građanima Srbije, u ime pripadnika Ministarstva odbrane i pripadnika Vojske Srbije želim da čestitam 2018. godinu i da im poželim godinu koja će biti vredna pamćenja i vredna ponavljanja. I pripadnici Ministarstva odbrane i svi pripadnici vojske Srbije daće sve od sebe da godina ispred nas bude mirna, sigurna i stabilna, da Srbija bude zaštićena, čuvana i branjena, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je rekao da će se pripadnici sistema ponašati isto i sledeće godine – da će svaka noć biti mirna, sigurna i branjena poput ove i da će pripadnici Vojske Srbije čuvati mir i sigurnost svih građana.

General Ljubiša Diković podsetio je da u novogodišnjoj noći za bezbednost građana Republike Srbije brine preko 2.800 pripadnika Vojske Srbije, što u Kopnenoj zoni bezbednosti, što na državnoj granici, što u snagama za zaštitu vazdušnog prostora.

Autor:  MOD
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00