nedelja, 2. avgust 2015.  07:03h
Pročitano 1242 puta

Seminar za mlade o fotografiji

Tim za borbu protiv trgovine ljudima Terenske jedinice Crvenog krsta Pančevo organizovaće 7. i 8. avgusta seminar fotografije za mlade od 15 do 30 godina.

Tamara Vicanović: cilj projekta je podizanje svesti o trgovini ljudima putem fotografije, na inovativniji i slikovitiji način Tamara Vicanović: cilj projekta je podizanje svesti o trgovini ljudima putem fotografije, na inovativniji i slikovitiji način Crveni krst Pančevo

Zainteresovani za učešće na ovom seminaru mogu se prijaviti do 5. avgusta u podne.

Tamara Vicanović, članica Tima za borbu protiv trgovine ljudima Terenske jedinice Crvenog krsta Pančevo kaže da je ovaj seminar samo prvi korak u realizaciji projekta “Trgovina ljudima u fokusu”, finansiranog od strane Grada Pančeva, a koji će trajati do kraja novembra.

Projekat ima za cilj podizanje svesti o trgovini ljudima putem fotografije, na inovativniji i slikovitiji način. Obuhvata više faza kroz koje će proći mladi koji se bave fotografijom ili oni koji imaju želju da se na ovaj način oprobaju u fotografisanju i nauče osnove o fotografiji i o trgovini ljudima, u periodu od avgusta do novembra ove godine, kaže Vicanovićeva.

Polaznici će imati priliku da pohađaju seminar u trajanju od dva dana. Zatim će imati mesec dana da fotografišu u skladu sa izabranim temama koje se tiču različitih aspekata trgovine ljudima, nakon čega će stručni žiri izabrati fotografije koje će nagraditi prikladnim nagradama, ali i one koje će se, uz propratne tekstove sekcije za kreativno pisanje Regionalnog centra za talente "Mihajlo Pupin", naći na izložbi povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv trgovine ljudima - 18. oktobra.

Na seminaru koji će biti organizovan 7. i 8. avgusta, dvadesetoro mladih uzrasta od 15 do 30 godina će biti pripremljeni za jednomesečno kreiranje fotografija za izložbu na neku od tema iz oblasti trgovine ljudima.

Prvi dan seminara biće posvećen informisanju o temi trgovine ljudima i ulasku u cipele žrtava kroz radioničarski rad, čime će se polaznici približiti situaciji žrtve i moći da se dublje posvete temi koju odaberu i smislu svojih fotografija, objasnila je Tamara.

Drugi dan će biti posvećen osnovama upotrebe aparata i kompoziciji, fotografisanju portreta i pejzaža, umetničkom pristupu i slično, nakon čega će polaznici biti pripremljeni da izraze svoju kreativnost.

Prijavni formular se može naći na fejsbuk stranici Tima za borbu protiv trgovine ljudima Terenske jedinice Crvenog krsta Pančevo.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00