subota, 2. decembar 2017.  09:48h
Pročitano 3752 puta

U Kulturnom centru ponovo radi kondomat

Kreativni omladinski centar Pančeva za borbu protiv side organizovao je više različitih dešavanja kojima je obeležio 1. decembar, Svetski dan borbe protiv side.

Jedini funkcionalni kondomat u Pančevu se trenutno nalazi u predvorju toaleta Kulturnog centra Pančevo Jedini funkcionalni kondomat u Pančevu se trenutno nalazi u predvorju toaleta Kulturnog centra Pančevo Pančevo.MOJKraj.rs/arhiva

Članovi ovog omladinskog udruženja građana svoje aktivnosti organizuju u cilju skretanja pažnje na važnost ovog datuma, kao i na važnost same teme. 

Najvažniji deo obeležavanja ovog datuma je ukazivanje na važnost prevencije.

S obzirom da je prezervativ sigurna zaštita od HIV-a i drugih polno prenosivih bolesti, KOMPAS je pre tri godine u Kulturnom centru postavio kondomat, ali neko vreme nije radio. 

Vera Bogosavljev iz ove organizacije kaže da je kondomat vlasništvo KOMPAS-a i osposobljen je i pušten u rad pre 1. decembra.

Bilo nam je najlakše da informaciju širimo na uličnoj manifestaciji. Jedini funkcionalni kondomat u Pančevu se trenutno nalazi u predvorju toaleta Kulturnog centra Pančevo, a u planu nam je da sledeće godine svakako postavimo još jedan, kaže Vera Bogosavljev iz KOMPAS-a.

 

0 kondomat u KC

 

Kao i ranijih godina, centar Pančeva bio je okićen crvenim trakama, a u ostatku dana organizatori su realizovali i nekoliko dešavanja ispred Muzičke škole “Jovan Bandur”.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00