petak, 6. oktobar 2017.  16:46h
Pročitano 2209 puta

Obeležen 6. oktobar Dan oslobođenja Pančeva

Povodom 73 godine oslobođenja Pančeva od fašista, danas, 6. oktobra, čelnici grada, predstavnici vojske Srbije, članovi Saveza udruženja boraca Narodno-oslobodilačkog rata, Saveza antifašista i ostalih udruženja građana, položili su vence na spomen obeležje.

Gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov, položio je venac na obnovljeni Spomenik poginulim borcima Crvene armije, na uglu ulica Starčevačke i Prvomajske u Pančevu, u Vojlovici Gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov, položio je venac na obnovljeni Spomenik poginulim borcima Crvene armije, na uglu ulica Starčevačke i Prvomajske u Pančevu, u Vojlovici Grad Pančevo

Šesti oktobar predstavlja istorijski značajan datum za Grad Pančevo, jer su tada partizani i pripadnici Crvene armije oslobodili grad od fašizma. Združenim snagama izborili su se za ljudska prava i za slobodu. Zahvaljujući hrabrim ljudima, omogućeno nam je da danas živimo slobodno i u miru.

Gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov, položio je danas u 12 sati venac na obnovljeni Spomenik poginulim borcima Crvene armije, na uglu ulica Starčevačke i Prvomajske u Pančevu, u Vojlovici. 

Povodom 73 godine oslobođenja Pančeva od fašizma, okupili smo se ovde kako bismo svečano položili venac na obnovljen Spomenik poginulim borcima Crvene armije. Pozivam sve da nastave da se sećaju, da cenimo i poštujemo ono što su naši preci s mukom postigli. Ne smemo dozvoliti da se takvi zločini i zverstva protiv čovečanstva ponove, a to ćemo uspeti tako što nećemo dopustiti da takva dela padnu u zaborav i tako što ćemo našu decu vaspitavati u duhu mira, pravih vrednosti, poštovanja i jednakosti. Tako ćemo stvoriti bolje okruženje za buduće naraštaje, rekao je Pavlov.

 

0 6 oktobar

 

On je dodao i da je to razlog obnove ovog Spomenika koji datira iz 1946. godine, a koji je prvi Spomenik posvećen poginulim borcima Crvene armije u Pančevu. 

Koristim ovu priliku i da se zahvalim Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, čijim sredstvima je obnovljeno spomen obeležje, rekao je Pavlov.

Predsednik Skupštine grada Pančeva, Tigran Kiš, položio je venac na spomen obeležje Narodnim herojima, u Gradskom parku u 11.15 časova.

 

0 6 oktobar park

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00