utorak, 9. maj 2017.  23:24h
Pročitano 1949 puta

Obeležen Dan pobede nad fašizmom i u Dolovu

Dolovačko Udruženje boraca svih ratova iz 20. veka obeležilo je i ove godine  9. maj, Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu i Dan Evrope. 

Nakon komemorativnog skupa, okupljeni su obišli tri  spomen obeležja palim borcima i na njih položili vence Nakon komemorativnog skupa, okupljeni su obišli tri spomen obeležja palim borcima i na njih položili vence N.R.

Najpre su na kraćem komemorativnom skupu u sali Mesne Zajednice evocirane uspomene iz velikih oružanih sukoba iz prošlog veka, pre svega iz Drugog svetskog rata.

Okupljenima se u ime udruženja obratio Nikola Brzovan.  

 

BORCI 9. MAJ.3

 

Dolovo je u Drugom svetskom ratu izgubilo stotinak meštana. Do nedavno je u ovom mestu živelo nekoliko autentičnih učesnika najvećeg oružanog sukoba iz 20 veka, ali danas ih više nema. 

Nakon komemorativnog skupa, okupljeni su obišli tri  spomen obeležja palim borcima i na njih položili vence. Najpre je položen venac na spomenik u centru sela ispred Velike crkve, zatim na spomenik u centralnoj dolini i na kraju na spomen obeležje u Učiteljskom parku.

 

BORCI 9. MAJ.9

 

Pored obeležavanja 9. maja, Udruženje boraca iz Dolova, obeležava na sličan način i još nekoliko datuma u toku godine, koji su usko vezani za istoriju Dolova i našeg podneblja. 

Sledeće okupljanje zakazali su za 4. jul, nekadašnji Dan borca.

 

BORCI 9. MAJ.15

Autor:  Nikola Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00