sreda, 7. decembar 2016.  21:18h
Pročitano 1946 puta

Nagrađeni najbolji likovni radovi o prirodi

Izložbom dečijih radova i uručivanjem nagrada najuspešnijim autorima završen je i projekat “Poštujmo svoju okolinu, živimo zdravije” Udruženja “Treći milenijum” iz Pančeva.

Izložbom dečijih radova i uručivanjem nagrada najuspešnijim autorima završen je i projekat “Poštujmo svoju okolinu, živimo zdravije” Izložbom dečijih radova i uručivanjem nagrada najuspešnijim autorima završen je i projekat “Poštujmo svoju okolinu, živimo zdravije” Pančevo.MOJKraj.rs

U realizaciji ovog projekta učestvovali su: Studio Pčelica D, učenici trećeg razreda OŠ Branko Radičević i učenici Ateljea Mali genije iz Pančeva.

Ivana Markez Filipović, akademska slikarka, je radila sa decom na likovnoj radionici u okviru izleta organizovanog u oktobru, a bila je i predsednica komisije za odabir najboljih radova.

 

IMG 20161207 181446

 

Cica Stanić iz Udruženja “Treći milenijum” kaže da su svi radovi lepi, iz njih se vidi koliko su deca uživala na izletu, ali je zato komisiji bilo teško da izabere najlepše.

 

urucivanje nagrada treci milenijum

 

Najlepši rad nacrtala je Kovač Dana koja ima 7 godina, a kao nagradu dobila je časove engleskog jezika u Studiju Pčelica D u drugom polugodištu.
Prvu nagradu za likovno najkompletniji rad dobila je Ivona Vasić, 9 godina, a kao nagradu takođe je dobila časove engleskog jezika u drugom polugodištu u Studiju Pčelica D.
Drugo mesto pripalo je Nikolini Đurđev, za posebno iskazan prenos emocija kroz crtež, a kao nagradu je dobila časove crtanja u Ateljeu Mali genije.
Drugu nagradu, za kompletan prikaz atmosfere na izletu, dobila je Jovana Mišković, treći razred, a kao poklon je takoše dobila časove crtanja u Ateljeu Mali genije.
Treću nagradu, za originalan crtež iskazan u rukopisu dobila je Mila Tošić, 12 godina.
Treću nagradu
za najoriginalniji crtež dobila je Petra Đuretić, 8 godina, 

 

cica stanic

 

Cica Stanić je prisutne podsetila da je Udruženje nastalo iz želje da neguje jedan humanistički pristup bez obzira gde se deca nalaze, kod kuće, sa roditeljima ili u školi.

Deca svuda mogu mnogo toga mogu da nauče o životu, a mi smo tu da im pomognemo i koliko god je moguće da realizujemo kako nastavu tako i slobodne aktivnosti u prirodnim uslovima. Ovo je samo jedna od akcija koju smo mi organizovali u poslednje tri, četiri godine. Želja nam je da svake godine provedemo bar jedan dan u prirodi sa određenom temom. Svi su dobrodošli, a i ovaj put su sa nama su bili roditelji. Svi mi smo važni u odrastanju, vaspitavanju i obrazovanju dece i nije loše da neko vreme provedemo svi zajedno. U Udruženju “Treći milenijum” i Studiju “Pčelica D” takođe širimo ljubav prema radu i prema volontiranju, rekla je Cica Stanić.

Projekat je realizovan zahvaljujući podršci Gradskog sekretarijata za zaštitu životne sredine Pančevo.

 

izlozba treci milenijum

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00