četvrtak, 20. oktobar 2016.  17:59h
Pročitano 5150 puta

Učenici Studia Pčelica D u poseti “Tamiškim konacima” (FOTO)

Udruženje građana „Treći milenijum” iz Pančeva, u okviru projekta pod nazivom „Poštujmo svoju okolinu – živimo zdravije” organizovalo je u subotu, 15. oktobra, odlazak učenika školice "Studio Pčelica D” u odmaralište “Tamiški konaci” za decu na imanju “Stari Tamiš”.

 Deca su se prilikom obilaska Tamiških konaka upoznala sa primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, videla kako funkcioniše savremena farma krava, obišli ergelu konja, muzej konjskih zaprega i organsku baštu Deca su se prilikom obilaska Tamiških konaka upoznala sa primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, videla kako funkcioniše savremena farma krava, obišli ergelu konja, muzej konjskih zaprega i organsku baštu C.S.

U ovom Edukativnom centru za poljoprivrednu proizvodnju na Starom Tamišu, pored roditelja dece školice “Studio Pčelica D”, dan u obilasku Tamiških konaka proveli su i učenici trećih razreda pančevačke osnovne škole „Branko Radičević”, kao i polaznici likovne školice „Mali genije” Ivane Markez Filipović.

 

0c almeks

 

Cica Stanić, profesorka engleskog jezika svake godine organizuje odlazak u prirodu za svoje đake i njihove roditelje jer kaže da je jako važno da se kod dece razvija pozitivan odnos prema životnoj sredini, prirodi i dragim ljudima, ali pre svega prema sebi samima.

Ovaj izlet je pokazao još jednom da je jako važno da deca provode kvalitetno vreme sa svojim roditeljima. Moja poruka svim roditeljima je da što više provode slobodno vreme u prirodi, sa svojom decom, kaže Cica Stanić.

 

0a almeks

 

Deca su se prilikom obilaska Tamiških konaka upoznavala sa primarnom poljoprivrednom proizvodnjom – stočarstvom, povrtarstvom i ratarstvom. Mogli su da vide kako danas funkcioniše jedna savremena farma krava, kao i prirodni proces proizvodnje hrane. 

Mališani su posetili i ergelu konja, bebi-farmu, videli razne druge životinje, a imali su prilike i da obiđu muzej konjskih zaprega i mašinski park. 

 

organska basta

 

U tom kompleksu nalazi se i organska bašta, pa su se tamo školarci upoznali sa sadnjom povrća i voća i, naposletku, brali plodove koje su druga deca u toku leta zasadila. Nakon obilaska farme, održane se radionice i u učionici i u prirodi.

U okviru likovne radionice koje je tog dana održana na “Tamiškim konacima” a koju je vodila akademska slikarka Ivana Markez Filipović deca su crtala na temu farme, zdravog načina života i zdrave hrane, a na literarnoj radionici pisala su sastave o utiscima koje će poneti sa sobom nakon dana provedenog u prirodi, na samo nekoliko kilometara od grada.

 

likovna radionica

 

Uskoro će biti organizovan i izbor najlepših radova, a najuspešnije očekuju i vredne nagrade.

Ovaj projekat realizovan je uz finansijsku pomoć Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Pančeva, kojem se svi učesnici u obilasku, zahvaljuju na podršci namerama udruženja „Treći milenijum” da kod dece razvijaju pozitivan odnos prema životnoj sredini, prirodi i drugim ljudima.

 

0b almeks

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00