utorak, 4. oktobar 2016.  07:59h
Pročitano 2228 puta

Međunarodna iskustva, primeri dobre prakse u radu sa decom i mladima sa teškim iskustvima i ponašanja

U našem gradu ove nedelje, od 3. do 7. oktobra, održava se konferencija „Međunarodna iskustva, primeri dobre prakse u radu sa decom i mladima sa teškim iskustvima i ponašanja“.

Na konferenciji su govorili član Gradskog veća zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike Milenko Čučković, predstavnica Kinder perspectief i koordinatorka projekta Dijana Janković, direktorka Doma za decu Spomenak Tanja Lukić i rukovoditeljka Prihvatilišta za žene i decu žrtve porodičnog nasilja Jasna Vujičić Na konferenciji su govorili član Gradskog veća zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike Milenko Čučković, predstavnica Kinder perspectief i koordinatorka projekta Dijana Janković, direktorka Doma za decu Spomenak Tanja Lukić i rukovoditeljka Prihvatilišta za žene i decu žrtve porodičnog nasilja Jasna Vujičić Grad Pančevo

Ovu međunarodnu stručnu razmenu organizuje holandska organizacija Kinder perspectief, u partnerstvu sa Prihvatilištem za žrtve porodičnog nasilja i Domom za decu Spomenak u okviru realizacije projekta Akademija.

Konferencija za štampu uoči početka aktivnosti, održana je u ponedeljak, 3. oktobra u sali na IX spratu u Gradskoj upravi grada Pančeva. Na konferenciji su govorili član Gradskog veća zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike Milenko Čučković, predstavnica Kinder perspectief i koordinatorka projekta Dijana Janković, direktorka Doma za decu Spomenak Tanja Lukić i rukovoditeljka Prihvatilišta za žene i decu žrtve porodičnog nasilja Jasna Vujičić.

Član Gradskog veća istakao je kao bitan korak u smanjenju nasilja prema deci i ženama to što je pre nekoliko dana naša zemlja potpisala ugovor sa UN koji se odnosi na borbu protiv nasilja u porodici.

Prema rečima Dijane Janković, u narednih nekoliko dana članovi organizacije Kinder perspectief pokušaće da prenesu i razmene znanja i iskustva sa stručnim licima iz ustanova socijalne zaštite u Pančevu.

O značaju događaja za lokalnu zajednicu i o važnosti razmene iskustva u cilju jačanja profesionalnih kapaciteta radnika i razvoja Strategije socijalne zaštite u gradu Pančevu govorila je Tanja Lukić, dok je Jasna Vujičić navela da će se na radionicama učiti o tome kako se ophoditi sa agresijom kod mladih i odraslih, razgovarati sa decom o teškim temama i problemima, kao i da će biti reči o saradnji u organizaciji, kako bi se zajednički rešili problemi.

Radionice će se odvijati u Prihvatilištu za žene i decu žrtve porodičnog nasilja u Sigurnoj kući Pančevo i u Domu za decu bez roditeljskog staranja „Spomenak“.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00