sreda, 28. septembar 2016.  15:29h
Pročitano 3631 puta

Saobraćajni poligon za bezbednost dece

Svi đaci prvaci osnovnih škola sa teritorije grada Pančeva će od 26. do 30. septembra proći obuku na saobraćajnom poligonu postavljenom u OŠ „Branko Radičević“, gde će u simuliranim uslovima imati priliku da vežbaju i uče o bezbednosti u saobraćaju i o saobraćajnim pravilima.

Cilj poligona je da deca u kontrolisanim i bezbednim uslovima nauče osnovna pravila u saobraćaju Cilj poligona je da deca u kontrolisanim i bezbednim uslovima nauče osnovna pravila u saobraćaju Grad Pančevo

Komitet za bezbednost saobraćaja grada Pančeva obezbedio je sredstva za edukaciju najmlađih učesnika u saobraćaju i sproveo nabavku montažno-demontažnog poligona, koji je namenjen deci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. 

Danas je gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, sa predsednikom Komiteta za bezbednost saobraćaja Aleksandrom Stevanovićem i ostalim članovima Gradskog veća i Komiteta, Agencijom za saobraćaj prisustvovao jednom času obuke za đake prvake.

Sa polaskom u prvi razred deca se osamostaljuju i trebalo bi bezbedno da prelaze put od kuće do škole i nazad. Grad je zaista, preko svog Komiteta za bezbednost saobraćaja, putem kog su i obezbeđena sredstva za nabavku poligona, tome posvetio izuzetno veliku pažnju. Poligon koji je iza nas moći će da koriste đaci prvaci i osnovno-školska deca i da prođu upoznavanje sa saobraćajnim propisima u bezbednim, simuliranim uslovima na jedan jako zanimljiv i njima prilagođen način, istakao je gradonačelnik Pavlov.

 

1a poligon

 

Tatjana Božić, članica Gradskog veća grada Pančeva za obrazovanje ocenila je da je ogroman značaj ovog poligona.

Vidimo da su deca oduševljena. U ovih pet dana, svi đaci prvaci sa teritorije grada Pančeva i naseljenih mesta će proći obuku. Upravo sada razgovaramo o tome da bi bilo dobro da u narednim godinama i deca drugog i trećeg razreda prođu ovaj poligon bez obzira što će u prvom naučiti osnove, jer se uvek treba podsećati i ponavljati kako bi to prešlo u jednu zdravu naviku da bi danas-sutra i kao odrasli ljudi poštovali pravila, kazala je Božić.

Cilj poligona je da deca u kontrolisanim i bezbednim uslovima nauče osnovna pravila u saobraćaju, a poligon je projektovan tako da su lekcije međusobno povezane i odvijaju se u kontinuitetu. Svako dete će nakon završene obuke dobiti edukativni materijal sa osnovnim pravilima u saobraćaju i diplomu – tzv. „pešačku dozvolu“.

 

1 poligon

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00