subota, 27. avgust 2016.  22:15h
Pročitano 1341 puta

Održana manifestacija "Kad bagrem miriše"

Deliblatska peščara pogodna je za druženja tokom čitave godine a posebno u ovim lepim letnjim danima.

Tako je u okviru ove manifestacije danas upriličeno igranje odbojke na pesku kod crkve Sv. Vasilija Ostroškog na Leanci Tako je u okviru ove manifestacije danas upriličeno igranje odbojke na pesku kod crkve Sv. Vasilija Ostroškog na Leanci N.R.

Grupa zaljubljenika u prirodu organizuje manifestaciju „Kad bagrem miriše” upravo u Peščari, a druženje se odvija tokom čitave godine.

Tako je u okviru ove manifestacije danas upriličeno igranje odbojke na pesku kod crkve Sv. Vasilija Ostroškog na Leanci. Učesnici akcije bila su deca školskog uzrasta iz Dolova. 

 

KAD BAGREM MIRIŠE ODBOJKA NA PESKU.4

 

Cilj je bio da se mališani kroz zdravstveno-rekreativnu igru druže u prelepoj prirodi na svežem vazduhu. 

Ivan Prvulj, jedan od organizatora ovog dešavanja, pozdravio je okupljene uz osvrte na nastanak Peščare i njene specifičnosti koje je i čine jednim od najlepših mesta za odmor u okolini. Još jedan od ciljeva grupe koja organizuje ovu manifestaciju je očuvanje prirodnih bogatstava peščare i upoznavanje najmlađih sa florom i faunom ove oaze. 

 

KAD BAGREM MIRIŠE ODBOJKA NA PESKU.2 1

 

Tako se i ove godine na majicama koje su dobili učesnici, kao maskota, pojavila, ne toliko poznata peščarska buba "trčuljak" (Cicindela hybrida), koja je specifična za ove krajeve ali i po svojoj brzini.

U pauzi između setova klinci su mogli da se okrepe pecivom iz domaćinstva Prvulj, a prošetali su i do obližnje crkve Sv. Vasilija Ostroškog, koja je je još uvek u izgradnji, ali već ima sve elemente koje crkva treba da ima, i kao takva postaje zanimljiva za posete svih zainteresovanih.

 

KAD BAGREM MIRIŠE ODBOJKA NA PESKU.3

Autor:  N.Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00