četvrtak, 5. maj 2016.  07:54h
Pročitano 1483 puta

Proslava Dana Evrope i Dana pobede nad fašizmom

Građanska akcija Pančevo će i ove godine, kao i prethodnih šest, organizovati proslavu 9. maja, Dana Evrope i Dana pobede nad fašizmom. 

U okolini muzičkog paviljona u Narodnoj bašti, u ponedeljak, 9. maja, od 14 do 20 sati, biće izveden prigodan program U okolini muzičkog paviljona u Narodnoj bašti, u ponedeljak, 9. maja, od 14 do 20 sati, biće izveden prigodan program

U okolini muzičkog paviljona u Narodnoj bašti, u ponedeljak, 9. maja, od 14 do 20 sati, biće izveden prigodan program (unplugged nastupi pančevačkih muzičara, dodela povelja „Pro Futuro“, dečije igre, pravljenje igračaka, informisanje o reciklaži komunalnog otpada, afirmisanje sportskih aktivnosti...)

Poznati dobitnici nagrade “Pro future”

Ovogodišnji dobitnici nagrade “Pro futuro”, koju dodeljuje Udruženje “In Medias Res” iz Pančeva su violinista Filip Krumes, Udruženje građana “Poseti Pančevo” i dopisništvo Radio Televizije Vojvodina u Pančevu, odlučila je komisija.

Organizatori pozivaju građane da dođu u društvu ukućana, rođaka, prijatelja, dragih osoba, da ponesu rekvizite za zabavu u prirodi, lopte, frizbi, ćebad, da dođu sa kućnim ljubimcima i da aktivno učestvuju u događaju koji promoviše temeljne vrednosti savremene Evrope – antifašizam, uzajamnost i solidarnost, toleranciju prema drugom i drugačijem, inkluziju, regionalizam, dakle vrednosti građanskog društva.

Kao i prethodnih godina, Građanska akcija Pančevo ovaj događaj organizuje u saradnji sa Domom omladine Pančevo, i uz pomoć JKP „Zelenilo“ i JKP „Higijena“. 

Ove godine manifestaciji su se kao partneri priključile i nevladine organizacije Omnibus, IzI VelikiMali, Ženska mirovna grupa, In Medias Res, redakcija internet časopisa „Videlo“, inicijativa S.P.O.J.I, Badminton klub „Pančevo“ i UG „Prepoznaj u sebi“.

 

1 koncert

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00