petak, 29. april 2016.  12:31h
Pročitano 1965 puta

Ministar Vulin obišao Dom "Spomenak" (VIDEO)

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin posetio je danas Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja "Spomenak" u Pančevu gde im je podelio uskršnje paketiće.

On je tom prilikom apelovao na donatore i sve one koji mogu da pomognu, da i tokom ove godine pomažu deci u socijalnim ustanovama.

Danas je Veliki petak, praznik je vreme kada se okupljamo sa porodicama, a ova deca nemaju porodicu i jedina porodica smo im mi - država koja ih voli i zaposleni u ustanovi. Želimo da na ovaj dan podsetimo da ova deca postoje, da im je potrebna pažnja i ljubav, rekao je Vulin.

On je kazao da je ministarstvo u prošle dve godine u obnovu tog doma uložilo više od osam miliona dinara i istakao da je važan i dobar odnos zaposlenih prema njima, odnosno njihova iskrena ljubav i pažnja.

Vulin je naveo da je prošle godine Ministarstvo rada uspelo da prikupi više od 83 miliona dinara zahvaljujući sredstvima donatora za domove i decu bez roditeljskog staranja.

Praznici su dobra prilika da pozovemo i apelujemo na sve koji mogu da budu uz nas i da ove godine budu još više uz ovu decu i one kojima je pomoć potrebna. Potrebna im je ljubav i pažnja i da se bude uz njih svakog dana, ne samo za praznike, poručio je ministar rada.

On je naglasio da "život nije bio dobar prema njima, ali mi kao društvo moramo da budemo".

Direktorka Doma "Spomenak" Tanja Lukić Apt zahvalila je ministru što je na praznik posvetio vreme deci u tom domu ističući da su praznični dani period kada kroz tu ustanovu prođe najviše ljudi dobre volje i organizacija koje pomažu.

Zaista je važan svaki vid pažnje i pomoći i da se poboljša njihov boravak i život u ustanovi, kao i kvalitet smeštaja, rekla je ona.

U ustanovi u Pančevu smešteno je 23 dece bez roditeljskog staranja uzrasta između sedam i 18 godina, a petoro njih se nalazi u Prihvatnoj stanici.

Među korisnicima je i jedan student Politehničke akademije koji je nedavno dobio stipendiju ministarstva za talenat i rad i postiže odlične rezultate, kaže direktorka Doma.

Autor:  MINRZS
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 116.70 117.41 USD 107.19 107.83 CHF 120.49 121.21 SEK 10.09 10.15