petak, 1. april 2016.  22:16h
Pročitano 5560 puta

Dirljiv susret bivših štićenika Doma za decu “Spomenak”

Bivši štićenici, sada već odrasli ljudi, okupili su se danas u Domu za decu i mlade „Spomenak“ u Pančevu u kojem su odrasli. 

Bivši štićenici, sada već odrasli ljudi, okupili su se danas u Domu za decu i mlade „Spomenak“ u Pančevu u kojem su odrasli Bivši štićenici, sada već odrasli ljudi, okupili su se danas u Domu za decu i mlade „Spomenak“ u Pančevu u kojem su odrasli J.M.

Skup su inicirali upravo bivši štićenici Doma Sonja Advigov i Milan Dom, a njihovom pozivu odazvalo se još njih tridesetak. Kako kažu, mnogi od bivših štićenika žive i rade u inostranstvu i nisu bili u prilici da danas budu prisutni.

Mnogi od prisutnih na ovom skupu prošli su i kroz program koji se danas zove “Zaštićeno stanovanje”, a koji se 2005. godine, kada je uveden, zvao “kuća na pola puta”.

Skupu su prisustvovali, pored sadašnjih vaspitača, i vaspitači koji su u vreme njihovog odrastanja radili u „Spomenku“, a sada su u penziji ili na drugom radnom mestu. 

 

5 bivsi vaspitaci

 

Susret je bio dirljiv, pun emocija, zagrljaja i suza. Mnogi se godinama nisu videli, a kako smo čuli i po 12 ili 13 godina.

Okupljanje je započelo prepoznavanjem i predstavljanjem, a zatim nastavilo obilaskom Doma i svojih bivših soba.

Bivši štićenici su sa puno pažnje pripremili razne đakonije, slane i slatke, za sadašnje štićenike Doma sa kojima su razmenili životna iskustva i sve ono kroz šta su prolazili kada je došao trenutak da napuste Dom.

 

2 bivsi sticenici spomenka

Autor:  V.J.P.
Ocenite ovaj članak:
(9 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00