ponedeljak, 24. jun 2024.  16:51h
Pročitano 242 puta

Policija u Južnom Banatu obeležila svoj dan i slavu (FOTO)

Pripadnici područne policijske uprave u Pančevu zajedno sa pripadnicima Žandarmerije (beogradskog odreda) kao i sa pripadnicima Odeljenja za vanredne situacije u Pančevu organizovali su 22. juna od 10 do 18 časova u Narodnoj bašti u Pančevu svečanost povodom obeležavanja dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Slave Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije zasnovanog na konceptu rada „Policija u lokalnoj zajednici“. 

U Narodnoj bašti u Pančevu bio je izložen deo opreme i vozila koja se koriste u svakodnevnom radu U Narodnoj bašti u Pančevu bio je izložen deo opreme i vozila koja se koriste u svakodnevnom radu PPU Pančevo

 

 

Tom prilikom izložen je deo opreme i vozila koja se koriste u svakodnevnom radu. 

Takođe, zajedno sa Crvenim krstom Pančevo organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi, gde su pripadnici Područne Policijske uprave u Pančevu zajedno sa građanima dobrovoljno dali krv u transfuziomobilu koji je bio parkiran ispred zgrade Policijske uprave u Pančevu. Tom prilikom sakupljeno je više od 30 jedinica krvi, što je veoma dobro s obzirom da su rezerve krvi na minimumu. 

 

6 1 min

 

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija na Duhove odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

 

3 1 min

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 116.70 117.41 USD 107.19 107.83 CHF 120.49 121.21 SEK 10.09 10.15