sreda, 29. maj 2024.  07:21h
Pročitano 207 puta

Gradonačelnik Stevanović u razgovoru sa sugrađanima koji žive u naselju Madost i uz Bavaništanski put

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva obišao je stanovnike koji žive u naselju Mladost i jednom od proseka na Bavaništanskom putu. On je razgovarao sa sugrađanima koji žive u ovim delovima grada kako bi čuo šta im je potrebno kako bi im se poboljšali uslovi svakodnevnog žitvota.

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva obišao je stanovnike koji žive u naselju Mladost i jednom od proseka na Bavaništanskom putu Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva obišao je stanovnike koji žive u naselju Mladost i jednom od proseka na Bavaništanskom putu Grad Pančevo

 

Tom prilikom Stevanović je u naselju Mladost najavio početak izgradnje vodovodne mreže, dok je na Bavaništanskom putu istakao da, već sutra, počinju radovi kako bi stanovnici uskoro imali fekalnu kanalizaciju. 

„Naš osnovni zadatak vršenje vlasti je razgovor sa našim sugrađanima, slušanja njihovih potreba i realizacija onoga što im je potrebno, kako bi poboljšali kvalitet života naših sugrađana. U delu naselja Mladost, pre svega ulicama Oplenačka, Laloška, Pančevačkih paora, kao i u nekoliko proseka nekadašnje Zlatiborske ulice vodovodna mreža ne postoji. Moram da istaknem da smo i u prethodnom periodu uradili sve potrebne predradnje kako bi došli do realizacije ove investicije. Sproveli smo postupak eksproprijacije, otkupili zemljište, uradili projekat, dobili građevinsku dozvolu i u narednim danima očekujemo početak radova na izgradnji vodovodne mreže u ovom delu grada, a samim tim i podigli kvaliteta života naših sugrađana. Naravno, ovo je samo 1. faza radova, nastavićemo dok ne uvedemo vodu u svaku kuću ovde u naselju Mladost, jer su to naši sugrađani traži od nas. Takođe, naši sugrađani od nas zahtevaju i dalje da ulažemo u infrastrukturu i zadovoljan sam što čujem da podržavaju ono što smo radili u prethodnom periodu, ne samo u naselju Mladost, nego na celoj teritoriji grada Pančeva. Slušajući naše sugrađane Pančevo sutra će biti mnogo kvalitetnije za život“, rekao je Aleksandar Stevanović.

 IMG 5457 min

 

U razgovoru sa meštanima jednog od proseka na Bavaništankom putu, gradonačelnik Stevanović je najavio rešavanje problema, tj. početak radova na izgradnji fekalne kanalizacije.  

„Na Bavaništanskom putu je godinama unazad poznat problem nedostatka fekalne kanalizacije, radovi počinju u sredu i nadam seda će veoma brzo biti završeni. Slušamo naše sugrađane, bavimo se njihovim problemima i rešavamo ih, dobar deo grada oni koji nema fekalnu kanalizaciju i vodovodnu mrežu će uskoro dobiti, kako bi Pančevo sutra bilo po meri svih naših sugrađana,“ objasnio je Stevanović.

 

AS Mladost 2 min

 

Gradonačelnik je podsetio i da su radovi u naselju Karaula i na Jabučkom putu pri kraju. Jabučki put je dobio sekundarnu mrežu fekalne kanalizacije, koja  omogućava da se svi stanovnici ovog dela grada na nju priključe, a naselje Karaula je dobilo svoje vodove fekalne kanalizacije i uskoro će svi koji žive u tom delu moći da se povežu na tu mrežu.  

„U naselju Karaula su pri kraju radovi i uskoro će svi naši sugrađani koji žive u tom delu moći da se priključe na vodove fekalne kanalizacione mreže, kao i na Jabučkom putu gde su sugrađani dobili  sekundarnu mrežu fekalne kanalizacije, koja je omogućila svim stanovnicima da mogu da se priključe,“ kazao je gradonačelnik Stevanović. 

Podsetio je i na kapitalni projekat u budućnosti koji očekuje stanovnike naseljenih mesta grada Pančeva, a to je u izgradnja kanalizacione mreže u 8 naseljenih mesta i rešavanje problema oko 30.000 stanovnika koji nemaju mrežu fekalne kanalizacije u tim mestima.

 

AS Bavanistanski 2 min

 

„Mi smo na jednoj od prethodnih Skupština grada Pančeva usvojili projekat javno-privatnog partnerstva za izgradnju kanalizacione mreže u našim naseljenim mestima i očekujem da ćemo vrlo započeti radove i dobiti kompletnu mrežu. To je zaista jedan od najkapitalnijih projekata koji će se realizovati u budućnosti na teritoriji grada Pančeva. Radi se o 180 kilometara mreže fekalne kanalizacije i 80 kilometara potisnih vodova, odnosno kompletna fekalna kanalizacija grada Pančeva će biti povezana u jedan sistem“, istakao je Stevanović i dodao da razgovori sa sugrađanima imaju za cilj realizaciju projekata koji im unapređuju kvalitet života u Pančevu sutra. 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00