četvrtak, 23. maj 2024.  22:59h
Pročitano 215 puta

Prvi regionalni vinski festival u Pančevu počeće 24. maja u Narodnoj bašti

Ljubitelji dobrog vina imaće priliku da uživaju u nezaboravnom vinskom iskustvu tokom festivala „Wine Weekend“ u Narodnoj bašti od petka, 24. maja do nedelje, 26. maja.

Prvi regionalni vinski festival u Pančevu počeće 24. maja u Narodnoj bašti Pančevo MOJKraj/arhiva

 

Festival će se po prvi put održati u Pančevu, a posetiocima će ponuditi vrhunska vina, hranu i muziku.

U naredna tri dana vinokusci će imati priliku se upoznaju sa 28 vinarija iz cele Srbije, da degustiraju vina i oseti razlike u teroarima i načinu proizvodnje. Svoje umeće i zanimljive priče o načinu pripreme i tajnim sastojcima vrhunskih vina prikazaće vinarije „Selecta“, „Sokolov zamak“, „Jelisaveta“, „Tri tačke“, „Lalić“, „Zvonko Bogdan“, „Belo Brdo“, „Filipovski“, „Bahus“, „Nedin”, „Tri brata“, „Vinarium“, „Verus-Kiš“, „Duša“, „Pirg“, „Milica“, „Sočanski“, „Mitrović“, „Vino kalem“ Velika Drenova, „Vino Ilić“, porodična vinarija „Stanimirović“, „Radmilovac” - Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu, vinoteka „Purcari“, vinske kuće „Sava Minić“ i „Rajić“, podrum „Radosavljević“, Mozaik „Milan“ i Udruženje vinara i vinogradara „Orfelin“.

Vino, nikada ne ide samo, pa će posetici imati priliku da ukuse savršenog vina  upotpune sa raznovrsnim sirevima i delikatesima. Proizvodi lokalnih proizvođača sira i suhomesnatih proizvoda, kao i neka internacionalna jela odlično idu uz piće bogova i ljubavi. Na „Wine Weekend“ festivalu potražite i dućan sira „Ljiljane Janjić“, siranu „Jovanović“, „Sir Art“, „Kolarić MTN Tartufi“, „Domaće kiflice“, ketering „Harmoniju“, suhomesnate proizvode „Kosanović“ i Udruženje žena „Pančevke“.

Hedonistički doživljaj u prelepom ambijentu pančevačke Narodne bašte, upotpuniće bogat muzički program u okviru koga će nastupiti u petak, Pančevački kamerni orkestar „Panartist“,  Tamburaški orkestar Pančeva pod upravom Mihajla Jovića i Dejan Petrović „Big Band“. U subotu će nastupati hor „Vokal kids”, Festivalski orkestar i hor „Virtuozi“ pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića, kao i Alex B. i „The Fergusons“, a nedelja je rezervisana za Vinski matine. 

Svi muzički programi su besplatni, a za degustaciju vina biće obezbeđene čaše koje se mogu iznajmiti uz depozit od 500 dinara i koji će biti vraćen ukoliko se čaša vrati.

Ne propustite priliku da se pridružite ovom jedinstvenom vinskom iskustvu i uplovite u svet vrhunskih vina, ukusne hrane i fantastične muzike na festivalu „Wine Weekend“ u Pančevu!

Projekat sprovodi Turistička organizacija Pančeva uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, a pokrovitelj fetivala je Grada Pančeva.

 

WW Insta

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00