ponedeljak, 13. maj 2024.  23:33h
Pročitano 232 puta

Crveni krst Pančevo: Sajam prevencije trgovine ljudima za decu

Crveni krst Pančevo organizovao je Dečji sajam prevencije trgovine ljudima, u cilju proširenja svesti među mladima o ovom ozbiljnom problemu. 

Pančevački Crveni krst, u sklopu obeležavanje nedelje Crvenog krsta, organizovao je još jednu edukativnu akciju kako bi najmlađe članove društva uputili u opasnosti koje čine našu svakodnevicu Pančevački Crveni krst, u sklopu obeležavanje nedelje Crvenog krsta, organizovao je još jednu edukativnu akciju kako bi najmlađe članove društva uputili u opasnosti koje čine našu svakodnevicu Crveni krst Pančevo 

Ovom događaju je prisustvovao i koordinator Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima grada Pančeva i gradski većnik za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Milenko Čučković.

Pančevački Crveni krst, u sklopu obeležavanje nedelje Crvenog krsta, organizovao je još jednu edukativnu akciju kako bi najmlađe članove društva uputili u opasnosti koje čine našu svakodnevicu. Ovoga puta tema je bila prevencija trgovine ljudima. Ova akcija namenjena je deci predškolskog uzrasta, kao i učenicima nižih razreda osnovnih škola, koji su imali priliku da kroz širok spektar edukativnog i zabavnog materijala i individualni i grupni rad sa sertifikovanim edukatorima i trenerima Crvenog krsta Srbije saznaju više o rizičnim situacijama u kojima se mogu naći i adekvatnim merama opreza. 

Koordinator Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima i član gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Milenko Čučković smatra da su ovakve radionice pravi način na koji se deca uče o problemima i pretnjama oko njih.

„Lokalni tim za borbu protiv trgovine ljudima, zajedno sa Crvenim krstom Pančevo i PU „Dečja radost“, organizovao je radionicu vezanu za preventivne aktivnosti borbe protiv trgovine ljudima. Poznato vam je da je 50% dečje populacije obuhvaćeno trgovinom ljudima, i upravo zato želimo našim najmlađim članovima društva da ukažemo preventivno kako to izgleda i na koji način treba da se bori protiv trgovine ljudima. Želim i da kažem da je Grad Pančevo u ovoj godini za tu namenu izdvojio 500.000 dinara“, rekao je Milenko Čučković.

Grad Pančevo će i u budućnosti podržavati akcije pančevačkog Crvenog krsta, jer su aktivnosti koje sprovodi ova humanitarna organizacija od velikog značaja za decu i mlade, kao posebno ugroženu ciljnu grupu. Problemima kao što je trgovina ljudima može se stati na put samo zajedničkim trudom i radom, kažu u Crvenom krstu Pančevo.

 

decji sajam trgovine ljudima

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00