petak, 10. maj 2024.  19:06h
Pročitano 269 puta

Rekonstrukcija Gimnazije "Uroš Predić" u Pančevu

U Gimnaziji "Uroš Predić" u Pančevu u toku su radovi veoma značajni za ovu obrazovnu ustanovu, jer će rešiti višegodišnji problem s manjkom učionica. 

Gradi se novi objekat sa 12 učionica i amfiteatrom, a njegovom izgradnjom jedna od najstarijih škola u našoj zemlji, koja je obeležila 160 godina postojanja, dobiće prostor kakav zaslužuje Gradi se novi objekat sa 12 učionica i amfiteatrom, a njegovom izgradnjom jedna od najstarijih škola u našoj zemlji, koja je obeležila 160 godina postojanja, dobiće prostor kakav zaslužuje Pančevo MOJKraj

 

Gradi se novi objekat sa 12 učionica i amfiteatrom, a njegovom izgradnjom jedna od najstarijih škola u našoj zemlji, koja je obeležila 160 godina postojanja, dobiće prostor kakav zaslužuje.

Novi objekat Pančevačke gimnazije u nastavku postojeće zgrade imaće tri etaže i oko 980 kvadratnih metara. Na svakoj etaži su četiri prostorije za kabinetsku nastavu što je dovoljno da se reši problem manjka učionica sa kojim se Gimnazija "Uroš Predić" već godinama suočava.

"Ono što je planirano u objektu koji se trenutno gradi jeste da u prizemlju bude amfiteatar kao i kabineti za fiziku i hemiju, da bi mogle da se održavaju vežbe. Informacionim tehnologijama posvetili smo veliku pažnju pri planiranju ove zgrade i tu će biti nove učionice za informatiku, potpuno opremljene za adekvatno obavljanje nastave. Pored toga, ovde je planirano da budu zbornica i biblioteka", kaže Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva.

 

AS Gimnazija screenshot

 

Radovi su počeli prošlog septembra uoči proslave 160 godina postojanja Gimnazije u Pančevu, a grad je za ovu namenu izdvojio 163 miliona dinara. Tome je prethodila i kompletna rekonstrukcija fiskulturne sale, u koju od izgradnje pre više od 135 godina nije značajnije ulagano.

Završetkom novog objekta jedna od najstarijih prosvetnih institucija u našoj zemlji, koju su pohađali Uroš Predić i Mihajlo Pupin, i u kojoj je jedan od profesora bio Miloš Crnjanski - dobiće prostor kakav zaslužuje.

"Pančevačku gimnaziju su pohađali mnogi znameniti Srbi, ljudi koji su ostavili dubok trag u našoj istoriji, pa je ova ustanova od kapitalnog značaja za grad Pančevo. Zbog toga i radimo sve ovo. Naša Gimnazija biće i dalje jedna od najboljih obrazovnih institucija na ovim prostorima", kaže za RTV Stevanović.

 

IMG 4063

 

U planu je i kompletno uređenje dvorišta Gimnazije, a čitav kompleks biće opremljen adekvatnim mobilijarom i česmama. Očekuje se da će novi objekat biti završen do početka sledeće školske godine.

Autor:  RTV
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00