četvrtak, 11. april 2024.  12:50h
Pročitano 435 puta

Upis u Baletsku školu „Dimitrije Parlić“ u Pančevu počeće 15. aprila

Dok većinu učenika osmog razreda ispunjavanje liste želja i prijemni ispit očekuju na samom kraju školske godine, upis u umetničke srednje škole počinje malo ranije.

Prijavljivanje kandidata trajaće od 15. do 22. aprila putem portala „Moja srednja škola“ Prijavljivanje kandidata trajaće od 15. do 22. aprila putem portala „Moja srednja škola“ Pančevo MOJKraj/arhiva

 

U prvu godinu srednje baletske škole „Dimitrije Parlić“ u Pančevu u narednim nedeljama biće upisano trideset dvoje učenika, devetoro na klasičan balet, sedmoro na savremenu, a šesnaestoro na narodnu igru. 

Prijavljivanje kandidata trajaće od 15. do 22. aprila putem portala „Moja srednja škola“.

Direktor baletske škole, Milorad Vukobratović kaže da će biti omogućena prijava i u prostorijama škole. 

Pored redovnog školovanja, u Baletskoj školi postoji i mogućnost uporednog školovanja.

„Učenici naše škole mogu pohađati još jednu stručnu školu. Iako je i sama baletska škola zamišljena kao stručna škola, tako da je sasvim dovoljno završiti i baletsku školu“, kaže Vukobratović.

Prijemni ispit u Baletsku školu održaće se 17, 18. i 19. maja, a prijavljeni kandidati ne moraju imati završenu osnovnu baletsku školu, ukoliko prethodno polože ispit za proveru nivoa znanja osnovnog baletskog obrazovanja.

„Pozivam sve zainteresovane učenike koji završavaju osnovno obrazovanje, koji se bave ili su članovi nekih folklornih KUD-ova, ili su možda članovi nekih baletskih studija, zainteresovani da postanu profesionalni igrači u svojoj oblasti, savremenoj igri ili narodnoj igri, klasičnom baletu, da se prijave“, rekla je mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća za obrazovanje.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00