četvrtak, 4. april 2024.  18:13h
Pročitano 284 puta

Crveni krst Pančevo i Zavod za javno zdravlje obeležavaju Svetski dan zdravlja

Povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja, Crveni krst Pančevo i Zavod za javno zdravlje Pančevo organizovaće javno zdravstvenu akciju za članice Kluba seniorki koja će se održati u sali Crvenog krsta Pančevo u petak, 5. aprila u vremenu od 10 do 12 časova. 

Predavanje će održati dr Dragana Đorđević Antonijević i pedagoškinja Jelena Krstić iz Zavoda za javno zdravlje Pančevo koje će govoriti o pravilnoj ishrani, fizičkoj aktivnosti i zdravim stilovima života Predavanje će održati dr Dragana Đorđević Antonijević i pedagoškinja Jelena Krstić iz Zavoda za javno zdravlje Pančevo koje će govoriti o pravilnoj ishrani, fizičkoj aktivnosti i zdravim stilovima života Pančevo MOJKraj/arhiva

 

 

Predavanje će održati dr Snežana Đurić, spec. higijene iz Zavoda za javno zdravlje Pančevo koja će govoriti o pravilnoj ishrani, fizičkoj aktivnosti i zdravim stilovima života.

Nakon toga uslediće određivanje indeksa telesne mase (ITM), kontrola krvnog pritiska i šećera u krvi za učesnike i učesnice predavanja.

„Predavanje je otvorenog tipa i ovim putem pozivamo i ostale zainteresovane da se priključe i saznaju nešto više o svom zdravstvenom stanju, dobiju savete o ishrani i zdravim navikama i informišu se kako pozitivno mogu doprineti sosptvenom zdravlju“, kaže Milica Todorović, sekretarka Crvenog krsta Pančevo.

Ovogodišnja tema “Moje zdravlje, moje pravo” odabrana je kako bi svi zajedno doprineli mogućnosti ostvarivanja prava na dostupnost informacija i edukovanja u smislu zdrave ishrane i načina života, ali i kako ličnim doprinosom možemo da utičemo na očuvanje prirodnih uslova koji stvaraju mogućnost za dobro i zdravo okruženje.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00