subota, 27. januar 2024.  22:32h
Pročitano 637 puta

Miodrag Tasić iz Omoljice nagrađen Svetosavskom nagradom

Miodrag Tasić, profesor tehnike i tehnologije u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Omoljici dobitnik je Svetosavske nagrade koju mu je danas uručila ministarka prosvete Slavica Ðukić Dejanović u MTS dvorani.

Miodrag Tasić iz Omoljice nagrađen Svetosavskom nagradom Miodrag Tasić iz Omoljice nagrađen Svetosavskom nagradom www.tanjug.rs

 

Profesor Miodrag Tasić nagradu je zaslužio svojim dugogodišnjim uĉešćem i postignutim rezultatima na takmičenjima u modelarskim disciplinama u okviru predmeta tehnika i tehnologija kao i na Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja. Na pomenutom takmičenju, zajedno sa svojim učenicima, bili su prvaci Evrope dva puta uzastopno i to 2022. i 2023. godine. 

Svetosavska nagrada najveće je priznanje koje se dodeljuje prosvetnim radnicima za postignute rezultate.

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović uručila je danas u Vladi Srbije Svetosavske nagrade za 2023. godinu istaknutim pojedincima i predstavnicima institucija i čestitala im na tom priznanju.

Ove godine imamo 32 dobitnika Svetosavske povelje koja se dodeljuje za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, za znanja, veštine i kreativnost koju su pojedinci i institucije usmerili na opštu dobrobit i unapredili obrazovno-vaspitne prakse, odnosno dali doprinos razvoju naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji, rekla je ministarka.

Ona je dobitnicima poručila da su njihov dosadašnji rad, zalaganja i praksa pokazali da delimo zajednički cilj, a to je kvalitetno obrazovanje dostupno svima.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00