ponedeljak, 22. januar 2024.  17:11h
Pročitano 594 puta

Grad Pančevo i UNDP potpisali ugovor o realizaciji projekta „Mere za unapređenje kvaliteta vazduha u Pančevu“

Grad Pančevo i UNDP potpisali su ugovor za realizaciju projekta „Mere za unapređenje kvaliteta vazduha u Pančevu“. 

Cilj projekta je unapređenje kapaciteta grada Pančeva za bolju kontrolu ambrozije kao važnog alergena i prirodnog emitera PM čestica putem osavremenjavanja opreme za košenje ambrozije Cilj projekta je unapređenje kapaciteta grada Pančeva za bolju kontrolu ambrozije kao važnog alergena i prirodnog emitera PM čestica putem osavremenjavanja opreme za košenje ambrozije MZ Jabuka

 

Ovaj projekat Grada Pančeva deo je projekta „EU za Zelenu agendu u Srbiji“, koji, uz tehničku i finansijsku podršku Evropske unije i u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, sprovodi UNDP u saradnji sa Ambasadom Švedske i Evropskom investicionom bankom (EIB), uz dodatna finansijska sredstva koja su obezbedile vlade Švedske, Švajcarske i Srbije. 

Projekat „Mere za unapređenje kvaliteta vazduha u Pančevu“ sprovodiće Grad Pančevo u partnerstvu sa JKP „Zelenilo“ Pančevo u narednih godinu dana (od 1.12.2023. do 31.11.2024. godine).

Cilj projekta je unapređenje kapaciteta grada Pančeva za bolju kontrolu ambrozije kao važnog alergena i prirodnog emitera PM čestica putem osavremenjavanja opreme za košenje ambrozije, sprovođenja kampanja uklanjanja ambrozije, monitoringa polena, podizanja svesti javnosti o značaju uklanjanja ambrozije i informisanje o načinima  kako da se to uradi u domaćinstvima, saopšteno je iz Gradske uprave Pančevo.

Vrednost sufinansiranja obezbeđenog kroz inicijativu „EU za Zelenu agendu u Srbiji“ je 42.980 USD, što iznosi 50% vrednosti projekta, a Grad Pančevo će preostalih  50% sufinansirati iz svojih redovnih programa za monitoring polena i uklanjanje ambrozije sa teritorije grada Pančeva.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00