subota, 5. mart 2016.  17:58h
Pročitano 2175 puta

Održana prodajna izložba radova dece Spomenka

Prodajna izložba radova štićenika Doma za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Spomenak“ Pančevo danas je organizovana na Zelenoj pijaci povodom Međunarodnog dana žena, 8. marta.

 Deo današnje postavke bile su maske, magneti, predmeti od stakla, saksije, čajnici, vez i nešto što je novo – radovi rađeni tehnikom enkaustike Deo današnje postavke bile su maske, magneti, predmeti od stakla, saksije, čajnici, vez i nešto što je novo – radovi rađeni tehnikom enkaustike Pančevo.MOJKraj.rs

Jelisavka Milošević, defektološkinja Spomenka kaže da su na tezgi bili izloženi radovi koji su nastali u keramičarskoj radionici. 

Deo postavke čine i radovi koji su rezultat projekta „Od nasilja ka integritetu“ koji je realizovan tokom zimskih meseci, a ostatak radova je tematski rađen za praznik Dan žena. Tu pre svega mislim na nakit, kazala je Milošević.

 

IMG 20160305 105750

 

Osnovni cilj ovakvih izložbi je i da se sugrađani upoznaju sa tim šta se u Spomenku radi i kako deca konstruktivno provode svoje slobodno vreme u Ustanovi. 

Deo današnje postavke je ono po čemu smo prepoznatljivi, a to su pre svega maske, magneti, predmeti od stakla, saksije, čajnici, vez i nešto što je novo – to su radovi rađeni tehnikom enkaustike. To nam je jedna od novina u radu, rekla je Jelisavka Milošević.

 

IMG 20160305 105821

 

Sav prihod će ići ciljano u pripremu naredne Uskršnje izložbe koja nas očekuje za manje od dva meseca. Za nju postoji plan i program rada.

Prodajnu izložbu podržalo je i JKP Zelenilo jer je besplatno omogućilo korišćenje tezge na platou Zelene pijace.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00