sreda, 20. septembar 2023.  15:15h
Pročitano 667 puta

U Pančevu održan sastanak o stambenom zbrinjavanju preostalih izbegličkih porodica

U Gradskoj upravi Pančevo gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović održao je sastanak sa Natašom Stanisavljević, komesarkom za izbeglice i migracije Republike Srbije.

U Gradskoj upravi Pančevo gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović održao je sastanak sa Natašom Stanisavljević, komesarkom za izbeglice i migracije Republike Srbije U Gradskoj upravi Pančevo gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović održao je sastanak sa Natašom Stanisavljević, komesarkom za izbeglice i migracije Republike Srbije Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije

 

U Pančevu su do sada obezbeđena stambena rešenja za 630 porodica. Tokom 2023. godine, gradu Pančevu su odobrena sredstva u iznosu od 1.755.000 dinara za kupovinu seoske kuće sa okućnicom izbegličkoj porodici koja je boravila u neformalnom kolektivnom centru.

Glavna tema radnog sastanka odnosila se na pitanje izbegličkih porodica i pronalazak zajedničkog rešenja za njihovo buduće zbrinjavanje.

Cilj sastanka je unapređenje saradnje u oblasti rešavanja pitanja izbeglica, a pre svega zbrinjavanja. Grad Pančevo je u samom vrhu lokalnih samouprava u rešavanju stambenog pitanja izbeglih lica. Do sada smo zbrinuli 630 porodica, kroz razne vidove pomoći, u vidu dodele stambenih jedinica, otkupa seoskih domaćinstava, dodele građevinskog materijala i kupovine montažnih kuća. Kroz unapređenje saradnje sa Komesarijatom u narednom periodu siguran sam da ćemo još uspešnije i brže moći da pešimo probleme preostalih izbegličkih porodica, rekao je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

 

natasa i stevanofic

 

U Pančevu postoji potreba za zbrinjavanjem preostalih izbegličkih porodica.

Želimo da pružimo podršku našim gradovima i opštinama i da ih ohrabrimo da se uključe u naše zajedničke projekte namenjene zbrinjavanju izbeglica, jer Komesarijat ima podršku Republike Srbije, rekla je komesarka za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević.

Ona je dodala da i dalje postoji potreba za zbrinjavanjem preostalih izbegličkih porodica na teritoriji Pančeva i da zato želi uspešnu saradnju i u budućnosti, kako bi se nastavilo sa uspešnom politikom.

 

stevanovic i natasa 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00