sreda, 7. jun 2023.  14:59h
Pročitano 651 puta

Akcija dobrovoljnog davanja krvi 10. juna u Pančevu

Uoči Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi Udruženje obolelih od multiplog mijeloma Srbije organizuje humanitarnu akciju dobrovoljnog davanja krvi pod sloganom "Ispružite ruku za život" u cilju podizanja svesti o ovom humanom činu.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana u subotu, 10. juna od 10 do 14 časova na dve lokacije u Pančevu - u Crvenom krstu i u Transfuziomobilu u centru Pančeva Akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana u subotu, 10. juna od 10 do 14 časova na dve lokacije u Pančevu - u Crvenom krstu i u Transfuziomobilu u centru Pančeva Udruženje obolelih od multiplog mijeloma

 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana u subotu, 10. juna od 10 do 14 časova na dve lokacije u Pančevu. Jedna akcija biće u prostorijama Crvenog krsta Pančevo, u Ulici Žarka Zrenjanina broj 15, a druga u transfuziomobilu koji će biti postavljen na uglu ulica Vojvode Živojina Mišića i Vojvode Radomira Putnika.

Snežana Doder, predsednica Udruženja obolelih od multiplog mijeloma kaže da na ovaj način članovi udruženja žele da se oduže svima koji su dali i daju krv čiji su oni česti primaoci, tako što će dovesti svoje prijatelje, članove porodica, poznanike i podržavaoce udruženja koji mogu biti davaoci.

Takođe ovim povodom želimo da još jednom skrenemo pažnju javnosti na pacijente obolele od multiplog mijeloma i da radimo na podizanju kolektivne svesti o ovoj bolesti i potrebama rane dijagnostike, kao i inovativnim terapijama, rekla je Doder.

Multipli mijelom je maligna bolest koštane srži čije lečenje može biti veoma efikasno, te je  od suštinskog značaja da se obolelima obezbede lekovi novije generacije koji trenutno nisu dostupni u Srbiji.

Akcija "Ispružite ruku za život" se organizuje u saradnji sa Crvenim krstom Pančeva i Zavodom za transfuziju Vojvodine, a uz podršku velikog broja privrednika iz Pančeva.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00