četvrtak, 1. jun 2023.  05:57h
Pročitano 815 puta

Polaznici Centra za talente u Pančevu nagrađeni na takmičenjima iz istorije

Osnovci i srednjoškolci iz Pančeva, polaznici Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ bili su izuzetno uspešni na ovogodišnjim takmičenjima iz istorije.

U maju su održana tri važna takmičenja u istraživačkim radovima: Međunarodno takmičenje u istraživačkim radovima, Republičko takmičenje za osnovnoškolce i Republičko takmičenje za srednjoškolce u istraživačkim radovima U maju su održana tri važna takmičenja u istraživačkim radovima: Međunarodno takmičenje u istraživačkim radovima, Republičko takmičenje za osnovnoškolce i Republičko takmičenje za srednjoškolce u istraživačkim radovima RCT "Mihajlo Pupin" Pančevo

 

U maju su održana tri važna takmičenja u istraživačkim radovima: Međunarodno takmičenje u istraživačkim radovima, Republičko takmičenje za osnovnoškolce i Republičko takmičenje za srednjoškolce u istraživačkim radovima. 

13 učenika Grupe za istoriju osvojili su 13 nagrada na republičkim takmičenjima i jednu na međunarodnom takmičenju. 

 

rct istorija medjunarodno

 

Na Međunarodnom takmičenju u istraživačkim radovima u oblasti društvenih nauka, koje je organizovala ove godine Indonezija, učestvovalo je dvoje mojih učenika, Ana Orlović i Dobrica Banković. Oni su na ovom takmičenju predstavljali Srbiju, a učešće na njemu su ostvarili pobedivši na Republičkoj smotri u istraživačkim radovima u martu ove godine u Beogradu. Dobrica Banković ja na ovom važnom takmičenju osvojio treće mesto i doneo našoj zemlji još jednu međunarodnu nagradu, kaže msr Nikola Koneski, mentor grupe za istoriju u RCT „Mihajlo Pupin“ Pančevo.

Na Republičkom takmičenju u istraživačkim radovima za učenike srednjih škola, koje je organizovano u Vranju, osam učenika grupe za istoriju je osvojilo nagrade. Prvo mesto su zauzeli: Dobrica Banković, Ana Orlović, Zorana Tripković, Dušan Mladenović, Majda Starčev i Dušan Milojević, a drugo mesto Aleksandar Jevtović i Aleksandar Stefanović. 

 

vranje istorija

 

Na Republičkom takmičenju u istraživačkim radovima za učenike osnovnih škola, koje je održano u Zemunu, pet đaka čiji su mentori bili Ilija Tepšić i Nikola Koneski, osvojilo je nagrade. Prvo mesto su osvojili: Sandra Ilić, Natalija Cvetkovski i Lidija Pojetar, dok je Luka Stojičević zauzeo drugo mesto.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00