sreda, 5. april 2023.  15:12h
Pročitano 601 puta

Fondacija “Svetozar Miletić” Pančevo: Tribina “Branili smo Srbiju” 9. aprila

Tribina "Branili smo Srbiju!”, povodom obeležavanja 24 godine od početka bitke na Košarama, biće održana u Pančevu u nedelju, 9. aprila u 18 časova u prostorijama ogranka fondacije “Svetozar Miletić” u Pančevu.

Cilj tribine je obeležavanje početka oružanog sukoba pripadnika Vojske Jugoslavije sa pripadnicima terorističke organizacije OVK koja je bila podržana od strane regularne vojske Albanije i pripadnika NATO Cilj tribine je obeležavanje početka oružanog sukoba pripadnika Vojske Jugoslavije sa pripadnicima terorističke organizacije OVK koja je bila podržana od strane regularne vojske Albanije i pripadnika NATO Fondacija "Svetozar Miletić"

 

Cilj tribine je obeležavanje početka oružanog sukoba pripadnika Vojske Jugoslavije sa pripadnicima terorističke organizacije OVK koja je bila podržana od strane regularne vojske Albanije i pripadnika NATO.

Obeležavanjem 9. aprila negujemo sećanje na borce koji su svojim životima branili Srbiju, jer samo ako poštujemo svoju istoriju možemo da gradimo budućnost.

Govornici na tribini su:

1. Milorad Stupar penzionisani general-major i magistar političkih nauka, prvi komandant 72. brigade za specijalne operacije i načelnik Uprave  pešadije Vojske Jugoslavije i Vojske Srbije i Crne Gore, a sada predsednik udruženja Prijatelji 72. specijalne.

2. Duško Šljivančanin, penzionisani pukovnik Vojske Jugoslavije i Vojske Srbije. Bio je komandant 53. graničnog bataljona Prištinskog korpusa Vojske Jugoslavije tokom bitke na Košarama.

Biće nam zadovoljstvo da Vas ugostimo u prostorijama Fondacije ,,Svetozar Miletić” u Pančevu, Dimitrija Tucovića 4, navodi se u pozivu za tribinu.

 

tribina svetozar miletic pancevo 9 april

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00