ponedeljak, 1. februar 2016.  23:53h
Pročitano 2545 puta

„Eko kamp Peščara“

Udruženje građana „Deliblatika“ iz Pančeva je tokom jeseni 2015. godine, realizovalo Projekat „Eko kamp Peščara“, sufinansiran dotacijom Grada Pančeva nevladinim organizacijama. 

UG „Deliblatika“ iz Pančeva je tokom jeseni 2015. godine, realizovalo Projekat „Eko kamp Peščara“ UG „Deliblatika“ iz Pančeva je tokom jeseni 2015. godine, realizovalo Projekat „Eko kamp Peščara“ M.O.

U Pripremnoj fazi Projekta izvedeni su kontakti sa rukovodiocima, nastavnim osobljem i učenicima osnovnih i srednjih škola, predstavnicima sportskih klubova i ustanova, tokom kojih je izvršena koncepcija predavanja i kreacija eko kampa.

U završnoj fazi Projekta „Eko kamp Peščara“ realizovano je 17 interaktivnih predavanja o Specijalnom rezervatu prirode „Deliblatska peščara“, 9 projekcija filma “Život u Deliblatskoj peščari“ i 5 prikaza organizovanja eko kampa za učenike: osnovnih škola „Jovan Jovanović - Zmaj“ iz Pančeva, „Žarko Zrenjanin“ iz Kačareva, „Sava Maksimović“ iz Mramorka, „Bora Radić“ iz Bavaništa, „Žarko Zrenjanin“ iz Vlajkovca i srednje Ekonomsko-trgovinske škole „Paja Marganović“ iz Pančeva. 

Terenskim aktivnostima prisustvovali su stručnjaci Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Pančeva,  planinarskog društva „Jelenak“ i fitnes kluba „Bi Fit“ iz Pančeva, Doma kulture i Domaćinstva „Vojnov“ iz Dolova, kao i Doma za LOMR „Srce u jabuci“ iz Jabuke. 

 

Deliblatika

 

Aktivnosti Projekta „Eko kamp Peščara“ realizovalo je i u njemu učestvovalo oko 600 osoba, a propratili su ih elektronski mediji.

Naknadni uticaji ogledaju se u mogućnosti nastavka Projekta u drugim osnovnim školama i organizaciji obrazovnih jednodnevnih izleta u Deliblatsku peščaru, radi boravka u prirodi i očuvanja zaštićenih područja  okoline grada Pančeva.

 

Autor:  Udruženje „Deliblatika“
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00