ponedeljak, 30. januar 2023.  09:40h
Pročitano 2450 puta

Stevanović: Neće biti splavova na novom Tamiškom keju!

Grad Pančevo priprema Odluku kojom će ukloniti splavove privezane uz Tamišku promenadu, što nam je potvrdio gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Vlasnici splavova će dobiti nalog i vremenski rok da ih uklone. Grad Pančevo će im ponuditi lokacije, među kojima su Ivanovo i potez ka Jabuci, dalje od grada, rekao je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović Vlasnici splavova će dobiti nalog i vremenski rok da ih uklone. Grad Pančevo će im ponuditi lokacije, među kojima su Ivanovo i potez ka Jabuci, dalje od grada, rekao je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović Pančevo MOJKraj

 

Kako saznajemo, među splavovima ima dosta nelegalnih plovila, a većina ne ispunjava ni osnovne standarde koji bi odgovarali budućem izgledu Tamiškog keja, pa je ovakva odluka Grada Pančeva sasvim opravdana. Građani je sa nestrpljenjem iščekuju.

Vlasnici splavova će dobiti nalog i vremenski rok da ih uklone. Grad Pančevo će im ponuditi lokacije, među kojima su Ivanovo i potez ka Jabuci, dalje od grada. Trenutno imamo situaciju da nam pristiže sve veći broj pritužbi kako na buku u noćnim satima, tako i na smeće oko splavova. Grad ulaže ozbiljna sredstva u ovaj kapitalni infrastrukturni projekat. Tamiška promenada biće budući simbol Pančeva, mesto kojim će se Pančevo dičiti, rekao je Stevanović.

Pančevački kej izgrađen je osamdesetih godina i od tada nije nikada obnavljan niti saniran. Rekonstrukcija ove promenade je neophodna. Novi projekat podrazumevaće da se Pančevo spusti na reku, da se postojeći kej dogradi.

Ispunjavamo želju sugrađana. Rehabilitujemo prostor na Tamišu, na našoj promenadi. Oplemenićemo ga novim sadržajem. Našim građanima pružićemo njihovo omiljeno mesto u novom ruhu, prihvatljivom za sve potrebe ljudi koji dolaze na Tamiški kej. Tu mesta splavovima nema, objašnjava gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović i dodaje da je dobro poznato da velika većina Pančevaca voli da svoje slobodno vreme provede baš ovde.

Gradska vlast, posle velikih infrastruktirnih projekata koji se odnose na izgradnju celokupne Severne poslovne zone i izgradnju Potamiškog kolektora, u cilju podizanja privrede i smanjenja nezaposlensti u Gradu, odlučila je da krene u izradu i rekonstrukciju keja i napravi najlepše mesto za odmor, rekreaciju i druženje za sve Pančevce, posetioce i turiste. Predviđeno je da se složeni radovi izvedu na potezu od mosta na Tamišu do Brodoremonta.

 

kej na tamisu 1

 

Projektom su definisani radovi na izgradnji novih terena sportsko – rekreativnog sadržaja, postavljanje ugostiteljskih objekata, izgradnja velikog broja dečjih igrališta, rekonstrukcija postojećih pešačko – biciklističkih staza i izgradnja novih.

Takođe, biće izvršena sanacija postojećeg bedema, sa svim potrebnim geomehaničkim analizama, za potrebe odbrane grada od poplava. Planirana je i izgradnja novih parking mesta, park – sankaonica, odnosno skejt park u letnjem periodu.

Pored ovih radova, planirano je da se zelene površine povećaju i oplemene novim sadnicama i mobilijarom, postavljanje novih stubova javne rasvete, nove klupe, česme, kante za odlaganje selektivnog otpada, a prostor za istrčavanje kućnih ljubimaca biće rekonstruisan i proširen.

Autor:  ePančevo
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Komentari  

0 #1 Da 01-02-2023 13:26
Sve je to uredu ako se obezbedi mesto gde ce vlasnici čamaca moći da drže svoja plovila kada se izmeste splavovi. Kao sto je uradjena npr. U Apatinu koji je napravio gradsku marinu sa obezbeđenjem i svim pripadajućim sadržajima, gde svi
drze čamce i uredno plaćaju gradu za to
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00