utorak, 10. januar 2023.  19:29h
Pročitano 219 puta

Glogonj: Podrška Grada Pančeva časovima rumunskog jezika

U Kulturnom centru "Infinitum" u Glogonju obrazovne aktivnosti se realizuju na osnovu odobrenih projekata i donacija. Negovanje jezika i kulture naroda sa ovih prostora je od važnosti ne samo iz kulturoloških i lingvističkih razloga određenog naroda, već i zbog bogatstva različitosti, tolerancije i boljeg razumevanja tradicionalnih vrednosti, sličnosti i razlika.  

Đaci su motivisani da učestvuju i na takmičenjima i obrazovno-kulturnim manifestacijama, te su ove godine imali mnogo takvih prilika Đaci su motivisani da učestvuju i na takmičenjima i obrazovno-kulturnim manifestacijama, te su ove godine imali mnogo takvih prilika Infinitum

 

Pored drugih izvora finansiranja i Grad Pančevo već nekoliko godina za redom pruža finansijsku podršku za održavanje obrazovnih, umetničkih i kulturnih aktivnosti u okviru glogonjskog Kulturnog centra "Infinitum".

Ove godine za prostoriju Centra koja je u Domu kulture "Mladost" omogućena je oprema u vidu stolova, stolica i bele table i to zahvaljujući projektu "Podrška za časove rumunskog jezika" odobrenom od strane Sekretarijata za selo, ruralni razvoj i poljoprivredu.

Navedena donacija po projektu u vidu namenjenih finansijskih sredstava je od posebne važnosti za dvadesetoro đaka, za časove jezika i umetnosti, kao i u cilju obrazovne i namene za negovanje kulture. 

Đaci su motivisani da učestvuju i na takmičenjima i obrazovno-kulturnim manifestacijama, te su ove godine imali mnogo takvih prilika, u saradnji sa lokalnim udruženjima, kao i u saradnji sa obrazovnim udruženjima iz Srbije, Rumunije, Španije i Grčke, uz recitaciju, interpretaciju pesama, glumu, prikazivanju sličnosti i tokom istorije između srpskog i rumunskog naroda. Nedavna aktivnost i jezička radionica bile su posvećene negovanju običaja za Božić i učenju koledarskih pesama.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00