sreda, 30. novembar 2022.  14:17h
Pročitano 535 puta

Održana 25. Sednica Skupštine grada Pančeva

25. Sednica Skupštine grada Pančeva održana je danas i odbornici su osim Predloga odluke o regresiranju troškova prevoza studentima grada Pančeva, kao i Predloga odluke o izmenama i dopunama Odluke o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritoriji grada Pančeva, usvojili niz drugih odluka i nekoliko kadrovskih rešenja.

Ustanove kulture u gradu i naseljenim mestima na ovoj sednici Skupštine dobile su nove vršioce dužnosti Ustanove kulture u gradu i naseljenim mestima na ovoj sednici Skupštine dobile su nove vršioce dužnosti Grad Pančevo

 

Pred odbornicima je bio i Predlog odluke o sprovođenju postupka javno-privatnog partnerstva, za realizaciju projekta za projektovanje, izgradnju, upravljanje i održavanje novih kapaciteta za proizvodnju toplotne energije, zatim Predlog odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti na teritoriji grada Pančeva za utvrđivanje poreza na imovinu za 2023. godinu, kao i Predlog odluke o koeficijentima za utvrđivanje poreza na imovinu nepokretnosti obveznika koji vode poslovne knjige. Odluke su usvojene većinom glasova.

Predlog odluke o davanju saglasnosti na Protokol o promenama i nacrt Aneksa 3 Ugovora o javnom-privatnom partnerstvu bez elemenata koncesije za finansiranje, izgradnju i održavanje lokalne putne infrastrukture na teritoriji grada Pančeva sa javnim plaćanjem, od 24. avgusta 2020. godine, obrazložila je gradska menadžerka Maja Vitman.

 

maja vitman

 

Ugovor o javno-privatnom partnerstvu u oblasti uređenja puteva i putne infrastrukture omogućava uzimanje u obzir i vanredne situacije ili nepredviđene okolnosti, te zbog toga i predlažemo ovaj Protokol o promenama. Ulica Bratstva Jedinstva je veoma važna za stanovnike Vojlovice. Kako bismo izveli radove u dužini od 1.400 metara, širine tri metra, u narednoj godini, u delu prosek Bratstva Jedinstva do Grobljanske, a ostali deo ulice da tretiramo postupkom rehabilitacije, potrebno je da Skupština usvoji Protokol o promenama kako bi se taj posao završio, rekla je Maja Vitman.

Ona je dodala i da će se u sledećoj godini završiti rekonstrukcija ulica Patrijarha Čarnojevića i Svetozara Šemića, a da je sledeće godine predviđen i završetak ulice Josifa Marinkovića.

Ustanove kulture u gradu i naseljenim mestima na ovoj sednici Skupštine dobile su nove vršioce dužnosti.

Na mesto v.d. direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Pančevu na period do godinu dana imenovana je Jasna Jovanov, diplomirani arheolog iz Omoljice koja će na tom mestu zameniti Grozdanu Milenkov koja je do sada bila na čelu ove ustanove.

U Kulturnom centru Pančevo i Domu omladine Pančevo prvo su uvojena rešenja o razrešenju dosadašnjih vršilaca dužnosti, a zatim su ponovo imenovani Nemanja Bogdanov i Srđan Nikolić za vršioce dužnosti direktora do godinu dana u ovim institucijama.

Novi vršilac dužnosti Doma kulture u Starčevu je ponovo Darko Ješić, Doma kulture u Kačarevu Veronika Kerekeš Stevanovski, Doma kulture u Jabuci Marijana Zagorac, Doma kulture u Ivanovu Marko Guran, Doma kulture u Banatskom Novom Selu Bojan Boljanac, a Doma kulture u Dolovu mr Miroslav Prvulj.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00