sreda, 30. novembar 2022.  11:17h
Pročitano 371 puta

Skupština Grada Pančeva usvojila Odluke o regresiranju prevoza studenata i učenika

Odbornici Skupštine Grada Pančeva na današnjem zasedanju usvojili su Odluku o regresiranju troškova prevoza studentima grada Pančeva, kao i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritoriji grada Pančeva.

Kako je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović za skupštinskom govornicom obrazložio, ovim je stvoren pravni osnov da se raspiše konkurs za regresiranje prevoza studenata i učenika po povoljnijim uslovima Kako je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović za skupštinskom govornicom obrazložio, ovim je stvoren pravni osnov da se raspiše konkurs za regresiranje prevoza studenata i učenika po povoljnijim uslovima Grad Pančevo

 

Kako je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović za skupštinskom govornicom obrazložio, ovim je stvoren pravni osnov da se raspiše konkurs za regresiranje prevoza studenata i učenika po povoljnijim uslovima.

Ovo je možda i najvažnija tačka na dnevnom redu današnje skupštine. Pre izvesnog vremena organizovan je skup ispred Gradske uprave i izneto je puno neistina, govorilo se da grad ne vodi računa o studentima. Više puta smo u međuvremenu u medijima najavljivali, ali s obzirom da je Skupština grada danas zakazana, ovo je prilika da se usvoji Odluka kojom će se definisati jasna pravila ko i kako od studenata i đaka koji žive u Pančevu, a školuju se na teritoriji druge lokalne samouprave mogu da dobiju sredstva od Grada Pančeva na ime regresa prevoza. Konsultovali smo se i sa Ministarstvom prosvete i Sekretarijatom za obrazovanje AP Vojvodine koji delimično sufinansira i prevoz učenika i studenata Pančeva. Nakon usvajanja ove Oduke u najkraćem roku raspisaćemo konkurs za ostvarivanje prava na regres za prevoz, najavio je gradonačelnik Stevanović.

On je iskoristio priliku da i sa skupštinske govornice još jednom ponovi da će od 1. januara studenti i đaci, kao i ostali građani imati mogućnost da se prevoze i vozom.

I sa skupštinske govornice mogu da ponovim da Beovoz više ne postoji, a da će Panvoz biti osnovan i početi da saobraća od 1. januara 2023. godine. Pančevci će imati tri polaska u jutarnjim časovima iz Pančeva ka Dunav stanici u Beogradu i tri polaska u popodnevnim satima s Dunav stanice ka Pančevu. Ne favorizujemo nijednog prevoznika, već pomažemo naše studente koji će birati na koji način će se prevesti do Beograda. Postoji šest autobuskih prevoznika koji voze iz Pančeva ka Beogradu, a od nove godine imaće na raspolaganju i voz, rekao je Alekandara Stevanović.

Gradonačelnik je podsetio i da Grad Pančevo regresira prevoz za trudnice, penzionere i više različitih socijalnih kategorija stanovnika.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00