sreda, 30. novembar 2022.  09:36h
Pročitano 989 puta

Đaci škole iz Jabuke regionalni pobednici takmičenja o saobraćaju

Đaci osnovne škole „Goce Delčev“ u Jabuci pobednici su regionalnog takmičenja iz bezbednosti o saobraćaju koje je održano 29. novembra u toj školi. Ovom pobedom plasirali su se na državno takmičenje koje će se održati u Beogradu 5. decembra gde će predstavljati ne samo Grad Pančevo već i ceo Južnobanatski okrug.

Učenici iz Jabuke koji su učestvovali i pobedili na ovom takmičenju su kapiten Marko Mitić, 8. razred; Ana Filipovski, 7. razred; Mihajlo Stavrić, 6. razred i Ema Ivanjak, 5. razred Učenici iz Jabuke koji su učestvovali i pobedili na ovom takmičenju su kapiten Marko Mitić, 8. razred; Ana Filipovski, 7. razred; Mihajlo Stavrić, 6. razred i Ema Ivanjak, 5. razred OŠ "Goce Delčev", Jabuka

 

Učenici iz Jabuke koji su učestvovali i pobedili na ovom takmičenju su kapiten Marko Mitić, 8. razred; Ana Filipovski, 7. razred; Mihajlo Stavrić, 6. razred i Ema Ivanjak, 5. razred.

Na regionalnom takmičenju u Jabuci učestvovali su predstavnici OŠ „Goce Delčev“ iz Jabuke, zatim predstavnici osnovnih škola iz Bele Crkve, Vršca i Kovina.

U OŠ „Goce Delčev“ u Jabuci su ponosni što su deo ove bitne akcije, ali i što su ugostili decu iz drugih škola, pobednike opštinskih takmičenja.

Pre toga, škola u Jabuci bila je domaćin i opštinskog takmičenja na kojem je izborila pobedu i priliku da se nadmeće i u regionalnom takmičenju.

U prvom krugu takmičenja na opštinskom nivou koje se održalo 15. novembra u školi u Jabuci, takmičile su se tri gradske skole - OŠ "Vasa Živković", OŠ "Sveti Sava", OŠ "Miroslav Mika Antić" i OŠ "Goce Delčev" iz Jabuke.

Pobedili su učenici škole "Goce Delčev" koji su se time plasirali za regionalno takmičenje.

 

315532239 691033245887287 430838490001517569 n

 

Agencija za bezbednost saobraćaja spremila je zanimljiv, edukativan i atraktivan kviz za decu pod nazivom "Nauči se čoveče - Saobraćajni zna(L)ci". Savremen, interaktivan i dinamičan koncept kviza, kao i kvalitetna produkcija obezbediće vizuelno upečatljiv doživljaj za gledaoce kraj malih ekrana i privući će publiku svih generacija. 

Deca su najranjiviji učesnici u saobraćaju. Decom u saobraćaju se smatraju lica od 0 do 14 godina starosti. Saobraćajne nezgode spadaju u pet najčešćih uzročnika smrti dece u svetu. Deca u saobraćaju učestvuju kao putnici, pešaci i vozači (bicikla i sl.). Nešto manji procenat dece je ugrožen u svojstvu pešaka, a najmanji kao vozača bicikla. 

Biti bezbedan u saobraćaju je mnogo više od sticanja znanja i snalaženja u određenim situacijama; to je pre svega želja za promenom stavova i ponašanja svih učesnika u saobraćaju. Ako promenimo stavove i svoje ponašanje možemo da spasimo kako svoj, tako i živote drugih učesnika u saobraćaju. Ovo je koncept koji neće samo sada dati rezultate i unaprediti bezbednost dece u saobraćaju, već unaprediti bezbednost saobraćaja dece u budućnosti, koji jednog dana trebaju da postaju učesnici u saobraćaju u svojstvu pešaka, vozača ili putnika, kao i mi danas. 

Poboljšanje bezbednosti dece prepoznato je kao jedan od strateških ciljeva Republike Srbije, kada je bezbednost saobraćaja u pitanju. Donošenjem strategije omogućava se izgradnja održivog i delotvornog sistema upravljanja bezbednošću saobraćaja, kojim će se postići ciljevi u pogledu povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, a posebno dece kao najranjivije kategorije učesnika. 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00