petak, 25. novembar 2022.  16:02h
Pročitano 638 puta

Potpisani ugovori za kupovinu još tri seoske kuće sa okućnicom

Milenko Čučković član Gradskog veća grada Pančeva, zadužen za za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku prisustvovao je svečanom potpisivanju ugovora za realizaciju kupovine kuće na selu, u prostorijama Ministarstva za brigu o selu, za još tri korisnika sa teritorije Pančeva. 

Još tri porodice s teritorije Pančeva dobile su kuće s okućnicom na selu Još tri porodice s teritorije Pančeva dobile su kuće s okućnicom na selu Grad Pančevo

 

Danas u Ministarstvu za brigu o selu su potpisana tri ugovora, dve porodice i jedan mladi poljoprivrednik zaključili su Ugovor o kupovini seoskih kuća sa okućnicom. Grad Pančevo je u ovoj godini potpisao ukupno šest ovakvih ugovora. Iznos bespovratnih sredstava po konkursu za kupovinu seoske kuće sa okućnicom je 1.200.000 dinara po korisniku. Bespovratna sredstva nisu namenjena za opremanje seoske kuće i okućnice, niti za građevinske radove za adaptaciju seoske kuće, kaže Čučković.

Čučković je dodao da pravo da konkurišu imaju lica starosti do 45 godina koji žele da žive na selu. 

Pravo konkurisanja imaju oni koji se nalaze u bračnoj zajednici, kao i supružnici - vanbračni partneri. Ministarstvo za brigu o selu je obezbedilo sredstva i za narednu godinu, tako da očekujemo da ćemo i naredne godine dobiti sredstva za kupovinu novih seoskih kuća sa okućnicom. Ovo je samo jedna u nizu podsticajnih mera za ravnomerni razvoj kako grada, tako i naseljenih mesta. Na ovaj način podstičemo razvoj ruralnih područja i unapređujemo život na selu kroz procese vraćanje mladih na selo, rekao je Milenko Čučković nakon potpisivanja ugovora.

 

potpisani ugovori

 

Vlada Republike Srbije je opredelila 500 miliona dinara bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom u 2022. godini.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00