sreda, 5. oktobar 2022.  19:04h
Pročitano 881 puta

Ciklus tribina „Naučni četvrtak“ u Pančevu

Dom omladine u Pančevu pokreće ciklus tribina „Naučni četvrtak“ u okviru kojeg će do juna sledeće godine biti organizovan niz interesantnih predavanja.

Prvo predavanje u okviru ciklusa tribina "Naučni četvrtak" će održati doktorand istorije Nikola Koneski u četvrtak, 6. oktobra u 20:15 sati Prvo predavanje u okviru ciklusa tribina "Naučni četvrtak" će održati doktorand istorije Nikola Koneski u četvrtak, 6. oktobra u 20:15 sati Dom omladine Pančevo

 

Prvo predavanje u okviru ciklusa tribina "Naučni četvrtak" će održati doktorand istorije Nikola Koneski u četvrtak, 6. oktobra u 20:15 sati.

Šta je to zapravo istorija? Da li volite istoriju? Na šta prvo pomislite kada čujete reč "istorija"?

Msr Nikola Koneski će pokušati da prenese što više znanja i stvori što više razumevanja o pojmu ,,istorija" kod svih učesnika tribine. Nastojaće da svi oni shvate šta su to mentalne mape i pokazaće kako se one mogu korisno upotrebiti u pokušaju da se što bolje sagleda i razume ,,istorija”. Govoriće i o stereotipima o istoriji, zatim o značaju I praktičnim mogućnostima koje istorija može ponuditi svakom pojedincu.

 

cetvrtak

 

Nikola Koneski, doktorand istorije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, stipendista i istraživač-pripravnik u Institutu za noviju istoriju Srbije; predavač i mentor u Grupi za istoriju Regionalnog centra za talente ,,Mihajlo Pupin", Pančevo.

Organizatori tribina su Dom omladine Pančevo i Regionalni centar za talente „Mihajlo Pupin“ u Pančevu. Tribine će se održavati četvrtkom od 20 sati i 15 minuta u malom klubu Doma omladine.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 116.70 117.41 USD 107.19 107.83 CHF 120.49 121.21 SEK 10.09 10.15