utorak, 27. septembar 2022.  08:33h
Pročitano 413 puta

Pančevo: Raspisan javni poziv za dodelu autosedišta

Grad Pančevo raspisao je javni poziv za podnošenje zahteva za dodelu besplatnih dečjih autosedišta za decu rođenu u drugoj polovini 2021. godine – grupe sedišta 1, 2 i 3 za prevoz dece od 9 do 36 kg.

Odluka o dodeli besplatnih autosedišta biće doneta na osnovu redosleda pristiglih prijava, a u slučaju da je broj blagovremenih i urednih prijava veći od broja raspoloživih autosedišta, prednost će imati samohrani roditelji i roditelji sa troje i više dece Odluka o dodeli besplatnih autosedišta biće doneta na osnovu redosleda pristiglih prijava, a u slučaju da je broj blagovremenih i urednih prijava veći od broja raspoloživih autosedišta, prednost će imati samohrani roditelji i roditelji sa troje i više dece Vojvodina Uživo

 

Pozivaju se roditelji ili staratelji sa teritorije grada Pančeva čija su deca rođena drugoj polovini 2021. godine (od 1. jula 2021. godine do 31.12.2021. godine), da podnesu zahtev za dodelu besplatnih dečijih autosedišta za putnička vozila.

I   Kriterijumi za dodelu besplatnih dečjih autosedišta

1. Prebivalište roditelja ili staratelja na teritoriji grada Pančeva;

2. Posedovanje putničkog motornog vozila u vlasništvu jednog od roditelja ili staratelja.

II Potrebna dokumentacija koja se prilaže prilikom podnošenja zahteva:

1. Popunjen obrazac zahteva (prijavni formular)

2. Dokaz o prebivalištu roditelja/staratelja na teritoriji grada Pančeva (fotokopija lične karte sa adresom prebivališta ili očitana lična karta ili potvrda o prebivalištu);

3. Dokaz o posedovanju putničkog motornog vozila u vlasništvu jednog od roditelja ili staratelja (očitana saobraćajna dozvola vozila ili overeni kupoprodajni ugovor za vozilo);

4. Izvod iz matične knjige rođenih za dete (fotokopija), odnosno izvodi iz matične knjige rođenih za svu decu ukoliko roditelj/roditelji imaju tri i više dece (fotokopije izvoda);

5. Dokaz na osnovu kojeg se ostvaruje status samohranog roditelja (izvod iz matične knjige umrlih za drugog roditelja, dokaz o poveravanju deteta jednom roditelju nakon razvoda braka, odluka suda o vršenju roditeljskog prava i sl.)

6. Izjava i Saglasnost za obradu podataka o ličnosti 

III  Dodatne informacije

Obrazac zahteva (prijavni formular) i izjave (Obrazac 1 i Obrazac 2) se mogu preuzeti na pisarnici Gradske uprave grada Pančeva (šalteri 1 ili 2) ili sa zvanične internet prezentacije grada Pančeva (www.pancevo.rs - Konkursi i javni pozivi).

Popunjen obrazac zahteva (prijavni formular) sa pratećom potrebnom dokumentacijom i potpisanom izjavom se predaje na pisarnici Gradske uprave grada Pančeva ili putem pošte na adresu Grad Pančevo, Gradska uprava, ulica Trg kralja Petra I br. 2-4, Pančevo, sa naznakom Prijava na javni poziv za dodelu besplatnih autosedišta za decu, Komitetu za bezbednost saobraćaja grada Pančeva, koji će vršiti proveru dokumentacije i rangiranje pristiglih zahteva.

Javni poziv će biti objavljen na zvaničnoj internet prezentaciji grada Pančeva (www.pancevo.rs).

Rok za podnošenje zahteva je 7 dana od dana objavljivanja poziva na zvaničnoj internet prezentaciji grada Pančeva (www.pancevo.rs). 

Neblagovremeni, nepotpuni i zahtevi koji ne ispunjavaju tražene uslove neće biti razmatrani. 

Odluka o dodeli besplatnih autosedišta biće doneta na osnovu redosleda pristiglih prijava, a u slučaju da je broj blagovremenih i urednih prijava veći od broja raspoloživih autosedišta, prednost će imati samohrani roditelji i roditelji sa troje i više dece.

Izabrani roditelji odnosno staratelji biće obavešteni o datumu obuke za pravilno korišćenje dečjih autosedišta, nakon koje će se vršiti podela istih. 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00