utorak, 27. septembar 2022.  07:50h
Pročitano 325 puta

Učenici Poljoprivredne škole iz Pančeva u poseti Nemačkoj

Učenici Poljoprivredne škole „Josif Pančić“ iz Pančeva Bogdan Đukić i Anastasija Smiljkić otputovali su u Nemačku, u Baden Virtemberg u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Učenici iz Srbije u Nemačkoj u Baden Virtembergu gde će boraviti do 1. oktobra Učenici iz Srbije u Nemačkoj u Baden Virtembergu gde će boraviti do 1. oktobra SŠ "Josif Pančić", Pančevo

 

Oni će tokom svog boravka od 25. septembra do 1. oktobra imati priliku da se upoznaju sa radom nemačkih poljoprivrednika i radom na porodičnim gazdinstvima.

Osim njih dvoje, na put su otputovali i učenici iz još deset poljoprivrednih škola s teritorije Vojvodine.

Tokom posete srednjoškolci će obići i stočarske farme i kompanije koje se bave preradom osnovnih poljoprivrednih proizvoda, kao i obrazovne i naučne institucije iz oblasti poljoprivrede. 

Učenici će posetiti i Međunarodni poljoprivredni sajam u Štutgartu, a planiran je obilazak grada Štutgarta, kao i poseta Parlamentu pokrajine Baden Virtemberg.

Ova poseta se organizuje po šesti put i plod je uspešne saradnje, nastale na osnovu potpisanih sporazuma o saradnji Autonomne Pokrajine Vojvodine i Pokrajine Baden Virtemberg.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00