ponedeljak, 26. septembar 2022.  15:59h
Pročitano 266 puta

U Vojlovici obeleženo 120 godina crkvene slave Kirvaj

U Vojlovici je obeležen jubilej 120 godina crkvene slave Kirvaj i tim povodom juče je organizovan i koncert čuvenog Zvonka Bogdana na prostoru iza Mesne zajednice Vojlovica.

Pred početak koncerta Zvonka Bogdana, u ime Grada Pančeva, prisutnima se obratila članica Gradskog veća za kulturu i omladinu Marija Jević Pred početak koncerta Zvonka Bogdana, u ime Grada Pančeva, prisutnima se obratila članica Gradskog veća za kulturu i omladinu Marija Jević MZ Vojlovica

 

Pred početak koncerta Zvonka Bogdana, u ime Grada Pančeva, prisutnima se obratila članica Gradskog veća za kulturu i omladinu Marija Jević. 

Drage Vojlovčanke i Vojlovčani, drage sugrađanke i sugrađani. Pripala mi je posebna čast da vas u ime grada Pančeva pozdravim na dan kada se obeležava ovako veliki jubilej. Da vam kažem da se Pančevo ponosi time što je multietnička i multinacionalna sredina. Da se ponosi što u ovom gradu živi 26 nacionalnih zajednica. I da želi da zajedno sa vama očuva vašu nacionalnu kulturu, običaje, veru, da zajedno sa vama radi na tome da se kvalitet zajedničkog života unapredi i da uvek bude bolji. Jer uvek može da bude bolje i mi ćemo se potruditi da tako i bude. Koristim ovu priliku da čestitam jubilej, 120 godina od osveštanja Reformatorske i Evangeličke crkve da vam poželim mnogo sreće i uspeha u budućnosti, a vama želim da uživate u večerašnjem koncertu i druženju, rekla je Marija Jević.

Veliki broj građana okupio se na koncertu Zvonka Bogdana.

 

kirvaj vojlovica publika

 

Koncert su organizovali Mesna zajednica Vojlovica i Grad Pančevo.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00