sreda, 17. avgust 2022.  19:18h
Pročitano 217 puta

Završena izgradnja atarskog puta u Jabuci

U Jabuci je završena izgradnja atarskog puta u dužini od 2 km. Novi atarski put omogućen je kroz dobru saradnju MZ Jabuke i Gradske uprave i u dogovoru sa Sekretarijatom za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj.

Završena je izgradnja 2 km atarskog puta u Jabuci Završena je izgradnja 2 km atarskog puta u Jabuci MZ Jabuka / Grad Pančevo

 

Spajanjem ovog novog sa već postojećim atarskim putem poljoprivrednicima u Jabuci će biti znatno olakšan prolaz kroz atar, tako da će lako stizati do svojih njiva, kaže Slobodan Ilić, predsednik MZ Jabuka.

Grad Pančevo izgradnju atarskih puteva obezbeđuje svake godine od namenskih sredstava od zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta, ali i zahvaljujući sredstvima iz Pokrajine.

novi atarski put u jabuci

Grad Pančevo i Sekretarijat za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj svake godine izdvaja sredstva za izgradnju i rekonstrukciju atarskih puteva, kako bi poljoprivrednicima olakšali prilaz do poseda odnosno njiva.

Atarski putevi se rade u dogovoru sa poljoprivrednim udruženjima, na zahtev skupština mesnih zajednica, jer su od izuzetnog značaja za poljoprivrednike i jedan su od prioriteta lokalne samouprave. Uređenjem atarskih puteva povećava se i bezbednost u saobraćaju.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00