petak, 12. avgust 2022.  11:33h
Pročitano 633 puta

Pančevci mogu da konkurišu za sredstva za energetsku sanaciju kuća i stanova

Grad Pančevo raspisao je javni poziv za učešće građana u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Pančeva za 2022. godinu. Rok za podnošenje prijave je 9. septembar.

Kompletan tekst poziva i svi formulari objavljeni su na sajtu Grada Pančeva Kompletan tekst poziva i svi formulari objavljeni su na sajtu Grada Pančeva Pančevo MOJKraj

 

Poziv je raspisam u okviru realizacije Programa energetske sanacije stambenih zgrada, kuća i stanova. 

Mere energetske sanacije u domaćinstvima predviđene Pravilnikom o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, sprovode se kroz saradnju sa privrednim subjektima, a krajnji korisnici bespovratnih sredstava su domaćinstva na teritoriji grada Pančeva.

Domaćinstva koja ostvare pravo na sufinansiranje mogu nabaviti dobra ili usluge isključivo od privrednih subjekata izabranih putem javnog poziva i nalaze se na konačnoj listi koja je deo konkursne dokumentacije.

Cilj sprovođenja mera energetske sanacije je unapređenje energetske efikasnosti u domaćinstvima na teritoriji grada Pančeva.

Predmet Javnog poziva jeste izbor domaćinstava koja će ostvariti pravo na sufinansiranje sledećih mera:

1) zamena spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača sa odgovarajućim termičkim svojstvima prema negrejanim prostorijama za stanove i kuće.

2) nabavka i  instalacija kotlova na prirodni gas i/ili biomasu (drvni pelet, briket, sečka), grejača prostora, ili zamena postojećeg grejača prostora (kotao ili peć) efikasnijim, za porodične kuće i stanove.

3) zamena postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, grejnih tela-radijatora i pratećeg pribora za porodične kuće i stanove.

4) nabavka i ugradnja toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema (grejač prostora ili kombinovani grejač) za porodične kuće.

5) nabavka i ugradnja solarnih kolektora u instalaciju za centralnu pripremu potrošne tople vode za grejanje sanitarne potrošne tople vode i prateće instalacije grejnog sistema za porodične kuće.

Kompletan tekst poziva i svi formulari objavljeni su na sajtu Grada Pančeva.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00