utorak, 2. avgust 2022.  09:14h
Pročitano 255 puta

Crveni krst omogućio odmor za još 30 dece iz Pančeva

Crveni krst Pančevo obezbedio je aktivni odmor za još 30 dece iz Pančeva, koja će do 1. do 10. avgusta boraviti u dečjem odmaralištu Crvenog krsta Niš u Divljani, kod Bele Palanke.

Na desetodnevni odmor i oporavak u odmaralište Crvenog krsta Niš - Gaj u Divljani, otputovalo je 30 dece iz OŠ “Jovan Jovanović Zmaj“ Na desetodnevni odmor i oporavak u odmaralište Crvenog krsta Niš - Gaj u Divljani, otputovalo je 30 dece iz OŠ “Jovan Jovanović Zmaj“ Crveni krst Pančevo

 

Kao što smo već i najavili Crveni krst Pančevo, kao pouzdan vaninstitucionalni partner u socijalnoj zaštiti Gradu Pančevu, ima mogućnost da i trećoj grupi pančevačke dece iz OŠ “Jovan Jovanović Zmaj“ omogući aktivan odmor tokom letnjeg raspusta. Time je 80 mališana iz našeg grada imalo priliku da besplatno boravi u nekom od odmarališta i korisno provede deo letnjeg raspusta, kaže sekretarka Crvenog krsta Pančevo Milica Todorović.

Crveni krst Srbije je u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije i JP Info stan iz Beograda obezbedio sredstva za boravak dece i njihovih vaspitača.

Na desetodnevni odmor i oporavak, u periodu od 1. do 10. avgusta, u odmaralište Crvenog krsta Niš - Gaj u Divljani, otputovalo je 30 dece iz OŠ “Jovan Jovanović Zmaj". 

 

viber slika 2022 08 01 09 04 59 308

 

Na ovaj način nastavljamo izvanrednu i obostrano podržavajuću saradnju sa ovom osnovnom školom. Za njih će, kao i za svu decu koja su tokom letnjeg raspusta boravila u nekom od odmarališta Crvenog krsta širom Srbije kao i u Crnoj Gori, biti organizovan niz kreativnih i edukativnih radionica. Kao organizacija koja pomaže nadležnim državnim organima u humanitarnoj oblasti Crveni krst Pančevo, kroz programske aktivnosti na različite edukativne i humanitarne načine, pruža značajnu podršku deci i mladima kako bi se prepoznali potencijalno opasni izazovi, ali i predupredili i prevenirali problemi u ponašanju, kao i njihovo razumevanje za uključivanje u volonterski rad. Time dodatno utičemo na njihov razvoj, a što doprinosi sticanju lične odgovornosti, kako za sopstveno i neposredno okruženju tako i ka lokalnoj zajednici, zaključila je Milica Todorović.

Teme radionica u okviru kampa su raznolike, od prepoznavanja i zaštite od trgovine ljudima, učenju zdravstveno preventivnim veštinama i prvoj pomoći, prihvatanju i razvijanju humanih vrednosti do informisanja o ulozi, značaju i vrednostima koje zastupaju organizacije Crvenog krsta i uključivanju dece i mladih u volonterski aktivizam. 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00