ponedeljak, 25. jul 2022.  06:31h
Pročitano 283 puta

Deca iz Pančeva i Opova na odmoru u Odmaralištu Crvenog krsta u Baošiću

Deca iz Pančeva i Opova imaće priliku da od 26. jula do 4. avgusta borave u Dečjem odmaralištu Crvenog krsta Srbije „Krista Đorđević“ u Baošiću.

25 dece iz Pančeva i 24 dece iz Opova otputovaće zajedno sa vaspitačima na odmor i oporava u Baošiće 25 dece iz Pančeva i 24 dece iz Opova otputovaće zajedno sa vaspitačima na odmor i oporava u Baošiće Pančevo MOJKraj

Crveni krst Pančevo, posle više od jedne decenije omogućava deci socijalno ugroženih i drugih porodica i korisnicima usluga Crvenog krsta Pančevo iz OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” odlazak na odmor u Dečje odmaralište Crvenog krsta Srbije „Krista Đorđević“ u Baošiću. 

Polazak dece je danas u 20 časova ispred Crvenog krsta Pančevo. 25 dece iz Pančeva i 24 dece iz Opova otputovaće zajedno sa vaspitačima. Tokom desetodnevne smene imaće priliku da sklope nova prijateljstva sa decom iz Lučana, Knića, Čačka, Kikinde, Zrenjanina, Lajkovca i Osečine koji će boraviti u istoj smeni. 

Tokom boravka u Odmaralištu deca će imati mogućnost da nauče da plivaju, a kroz Letnju školu podmlatka Crvenog krsta naučiće i osnove prve pomoći, saznaće kako da ne postanu žrtve trgovine ljudima, steći će nova drugarstva, ali i predstaviti svoje talente u okviru brojnih radionica – likovna, muzička, plesna, dramska i druge, kaže Milica Todorović, sekretarka Crvenog krsta Pančevo.

U svim ovim aktivnostima pomažu im mladi volonteri i volonterke Crvenog krsta Srbije iz 19 opština i gradova u Republici Srbiji. 

Uz budno oko spasilačke službe Crvenog krsta Srbije, vredne i uslužne domaćine, volonterke i volontere, dani će proteći bezbedno a ponete uspomene krasiće i plemeniti sećanja dece. Posle pauze od dve godine usled korona virusa, 1.500 dece ponovo će boraviti ovog leta u Dečjem odmaralištu Crvenog krsta Srbije „Krista Đorđević“ u Baošiću. Sredstva za boravak dece i njihovih vaspitača obezbedilo je i ove, kao i niz prethodnih godina, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije. Veoma značajan doprinos u obezbeđivanju sredstava takođe su dali svojim donacijama i građani Beograda preko uplatnice koja je dostavljena uz račun „Infostana“, organizacije Crvenog krsta u opštinama, gradovima i pokrajinama uz podršku lokalnih samouprava i donacijom kompanije „Jub“, kaže Milica Todorović.

Zahvaljujući pomoći od 60 miliona dinara, koju je Crveni krst Srbije dobio od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije, u vreme kada odmaralište nije radilo zbog korona virusa, obnovljeno je i renovirano i time učinjeno još lepšim mestom za boravak dece.

Dragoceno je da Crveni krst Pančevo ima priliku da omogući pančevačkoj deci letnji odmor i oporavak i na moru, pored odlaska na Vršački breg, kao i u odmaralište Crvenog krsta Niš “Gaj” u prirodnom ambijentu izletišta Divljana kod Bele Palanke. Kroz naše aktivnosti realizacijom programa Crvenog krsta Pančevo istrajavamo u nameri da osnažujemo decu u odrastanju za samostalni život, ali i u preuzimanju odgovornosti za sopstvenu budućnost. Približavanjem humanih vrednosti i razvijanjem životno korisnih veština dajemo im priliku da lakše uoče i prepoznaju izazove koji ih mogu sputati u pravilnom razvoju, u čemu su vršnjačke edukacije naših volonterki i volontera najpristupačniji način za razumevanje i prihvatanje. Nastojaćemo i nadalje da odrastanja prati i razvoj dece i mladih, kroz volonterski aktivizam unutar organizacije Crvenog krsta Pančevo, zaključila je Milica Todorović, sekretarka Crvenog krsta Pančevo.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00