nedelja, 3. jul 2022.  18:30h
Pročitano 327 puta

Uređuje se plaža „Pesak“ na Tamišu u Jabuci

Plažu „Pesak“ na Tamišu u Jabuci danas je uređivalo desetak meštana kako bi ona ponovo mogla da se koristi ovog leta. U pitanju je plaža na oko kilometar od plaže „Skela“, ka Glogonju.

Plaža "Pesak" na Tamišu u Jabuci - pre nekoliko godina Plaža "Pesak" na Tamišu u Jabuci - pre nekoliko godina Pančevo MOJKraj/arhiva

 

Slobodan Ilić, predsednik MZ Jabuka podseća da je ovaj prostor godinama bio zapušten i zbog visokog vodostaja Tamiša poslednjih nekoliko godina nije mogao da se koristi.

 

urednje plaze

 

S obzirom da je već neko vreme vodostaj Tamiša izuzetno nizak, grupa meštana je pokrenula inicijativu da se ova lokacija ponovo uredi kako bi građani mogli bezbedno da je koriste tokom vrelih dana. Meštani i prijatelji Mesne zajednice danas su raskrčili panjeve, uklonili debla palog drveća, pokosili travu. Ima još dosta posla oko uređenja, ali plan nam je da plažu ponovo osposobimo da je građani nesmetano koriste ovog leta, kaže Slobodan Ilić.

 

uređenje plaže pesak u jabuci

 

Plaža je peskovita, kako kažu meštani, prirodni tamiški pesak. Okružena je šumom, ima i dosta hlada. Pre nekoliko godina postavljeni su stolovi za po desetak ljudi, dva, tri ozidana roštilja...

Posle više od dve godine sređuje se plaža „Pesak“ na inicijativu meštana. Mesnoj zajednici Jabuka je ostalo da se u saradnji sa JKP „Vod Kom-om“ zamene daske na klupama i izletničkim stolovima, kaže Ilić.

 

plaza pesak u jabuci stolovi

 

Za sada je prilaz plaži zemljani, ali je dobar. U kontaktu smo sa preduzećem „Banat šume“ i imamo obećanja da će da se naspe neka tvrda podloga kako bi prilaz bio još bolji.

Plaža „Pesak“ jedna je od pet plaža na Tamišu u Jabuci i sudeći po naporima meštana, vrlo brzo će ponovo biti u upotrebi.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00