petak, 1. jul 2022.  16:15h
Pročitano 294 puta

Polomila se velika grana u centru Pančeva, nema povređenih

Velika grana u centru Pančeva odlomila se sa koprivića i pala danas oko 13:15 časova na popularnom Korzou, kod Kulturnog centra Pančevo. Na sreću, nije bilo povređenih.

Radnici Zelenila u veoma kratkom roku uklonili su otpale grane u Ulici Vojvode Živojina Mišića u Pančevu Radnici Zelenila u veoma kratkom roku uklonili su otpale grane u Ulici Vojvode Živojina Mišića u Pančevu JKP Zelenilo

U Ulici Vojvode Živojina Mišića, na Korzou, u toku su građevinski radovi na rekonstrukciji ulice tako da ona ovih dana nije prometna, ali je u tom delu puno radnika.

U trenutku pada grane radnika nije bilo ispod drveta, tako da je izbegnuta tragedija.

Radnici JKP “Zelenila” u kratkom vremenskom roku odneli su otpale grane iz ulice.

 

fotografije otpale grane u centru pančeva

 

Na terenu je bila i pejzažni arhitekta u JKP “Zelenilu” Ženja Marinković koja nam je objasnila šta se desilo.

Na popularnom Korzou, u Ulici Vojvode Živojina Mišića oko 13:15 došlo je do lomljenja jedve velike remene grane drveta koprivić. Kao što se vidi na preseku, nakon uklanjanja grane, unutra je bila centralna trulež koja spolja nije mogla da se vidi, jer je grana bila potpuno olistala. Uzrok lomljenja grane jesu i visoke temperature. I stabla kao i sva živa bića reaguju na ekstremne temperature, kako na niske tako i visoke. Kombinacija truleži u grani i visoka temperatura uzrokovali su njen pad. Pošto je grana izuzetno velikih dimenzija, protezala se do drveta s druge strane ulice i zakačila je jednu granu s druge strane i polomila i nju. Ovaj potez je i gradilište, radnici su ovde čitav dan, na sreću nije bilo radnika ispod samog koprivića na kojem se odlomila grana tako da nije bilo povređenih. JKP “Zelenilo” će narednih dana da izvrši pregled stabala zajedno sa nadležnim institucijama i utvrditi da li je potrebno ukloniti još neku granu. Videćemo kakvo je stanje, izjavila je Ženja Marinković, pejzažni arhitekta iz JKP “Zelenila”.

 

radnici zelenila uklanjaju grane koje su otpale

 

Nešto posle 14 sati počelo je uklanjanje otpalih grana.

Narednih dana nadležni će izvršiti inspekciju terena i ostalih stabala u ovoj ulici.

 

290572876 707636150464471 7817183918052140411 n

 

Na video snimku sa nadzorne kamere vidi se trenutak pada grane.

 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00