nedelja, 29. maj 2022.  14:06h
Pročitano 1183 puta

Lazar Đukanović i Hana Ćirić iz Omoljice državni prvaci takmičenja „Šta znaš o saobraćaju“

Učenici osnovne škole iz Omoljice, Lazar Đukanović i Hana Ćirić, pobednici su finalnog republičkog takmičenja osnovaca „Šta znaš o saobraćaju“.

Lazar Đukanović i Hana Ćirić deo su četvorke koja će Srbiju predstavljati na Evropskom takmičenju "Šta znaš o saobraćaju" Lazar Đukanović i Hana Ćirić deo su četvorke koja će Srbiju predstavljati na Evropskom takmičenju "Šta znaš o saobraćaju" AMSS

Lazar i Hana, i još dvoje osnovaca - Mina Gladović i Jonatan Zakić, predstavljaće Srbiju na Evropskom takmičenju, u organizaciji Svetske automobilske federacija FIA, koje će se ove godine održati u Zadru u Hrvatskoj.

Hana Ćirić iz Osnovne škole “Dositej Obradović” iz Omoljice, osvojila je prvo mesto u B kategoriji u pojedinačnom plasmanu.

Kako kaže, za takmičenje se pripremala iz knjige vozača, kao i da su učenici svaki dan imali vežbe u školi.

Najavila je još priprema pred Evropsko prvenstvo, kao i njen školski drug Lazar Ðukanović, za koga je takmičenje bilo teško.

Svaki vikend se vežbalo, ali trud se isplatio. Najinteresantniji mi je bio poligon spretnosti, to je bilo ujedno i teško i zanimljivo. Uzbuđen sam pred Evropsko prvenstvo, pokušaću da osvojim prvo mesto, rekao je Lazar Ðukanović.

Učenici Omoljačke škole su sad već poznati na ovom takmičenju, a nastavnik Miodrag Tasić već šestu godinu vodi decu na Evropsko takmičenje u saobraćaju.

Inače, i u C kategoriji nagrađena je učenica iz OŠ "Dositej Obradović" iz Omoljice. Milica Milatov, učenica osmog razreda osvojila je treće mesto.

 

53 republicko takmicenje sta znas o sapbracaju02 830x0

 

Najstarije i najveće takmičenje osnovaca ,,Šta znaš o saobraćaju“, uspešno je održano 53. put za redom u DKC „Majdan“, u organizaciji Auto-moto saveza Srbije i "AMS Osiguranje" a.d.o. Beograd. 

I u ovom ciklusu takmičenja koje je počelo u martu, sve do juče kada je održan republički nivo takmičenja, 300.000 dece iz cele Srbije nadmetalo se u poznavanju saobraćajnih propisa rešavanjem testova, i vožnjom na poligonima spretnosti i praktičnog ponašanja u saobraćaju.

Četvoročlana ekipa, koja je postigla najbolje rezultate u finalu - Hana Ćirić, Mina Gladović, Lazar Đukanović, Jonatan Zakić, predstavljaće Srbiju na Evropskom takmičenju, u organizaciji Svetske automobilske federacija FIA, koje će se ove godine održati u Zadru u Hrvatskoj, saopšteno je iz AMSS-a.

Vredne nagrade i priznanja najbojim osnovcima uručili su generalni sekretar AMSS, Milan Nikolić i predsednik Izvršnog odbora "AMS Osiguranje" a.d.o. Beograd, Dejan Jevtić, kao i načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević i predsednik opštine Savski venac, Milos Vidović.

Takmičenje “Šta znaš o saobraćaju” je zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ove godine održano je uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Svoju podršku organizaciji takmičenja pružili su i opština Savski venac, na čijoj teritoriji je održan republički nivo takmičenja, kao i kompanija OMV Srbija koja je obezbedila lunch pakete za sve učesnike.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00