nedelja, 22. maj 2022.  15:33h
Pročitano 233 puta

Pančevački đaci u finalu Nacionalnog takmičenja učeničkih kompanija

Učenici Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ iz Pančeva jedni su od 20 najboljih učeničkih kompanija iz cele Srbije koje će se predstaviti na Nacionalnom takmičenju učeničkih kompanija 23. i 24. maja u Beogradu.

Učenička kompanija Elektrotehničke škole "Nikola Tesla" u Pančevu u finalu takmičenja za najbolje učeničke kompanije Srbije Učenička kompanija Elektrotehničke škole "Nikola Tesla" u Pančevu u finalu takmičenja za najbolje učeničke kompanije Srbije FB Dostignuća mladih u Srbiji

Učenička kompanija „Sheepchip“ koju čini ekipa učenika Elektrotehničke škole "Nikola Tesla", Pančevo svoje učešće u finalu obezbedila je kao prvoplasirana u takmičenju učeničkih kompanija Vojvodine, održanom u aprilu.

Bavimo se obeležavanjem registrovanih umatičenih stada ovaca pomoću QR obeleživača i olakšavamo posao farmerima tako što spajamo poljoprivredu sa novom tehnologijom, kažu članovi ove učeničke kompanije.

 

takmičenje iz vojvodine

 

Od 57 kompanija stručni žiri izabrao je 20 najboljih koje će se takmičiti 23. i 24. maja u Beogradu na velikom Nacionalnom finalu takmičenja učeničkih kompanija.

To su srednjoškolski timovi iz Bača, Beograda, Čačka, Mladenovca, Niša, Novog Sada, Pančeva, Paraćina, Pirota, Požege, Prijepolja, Sremske Mitrovice, Titela, Trstenika, Užica i Zaječara. Oni će predstaviti svoje proizvode i usluge, kao što su obuća sa senzorima za slepe i slabovide, digitalne umrlice, solarni punjači, slatkiši sa maslačkom i kadifom, android aplikacija za lakšu samomedikaciju i mnogi drugi.

U ponedeljak, 23. maja, na prodajnom sajmu u tržnom centru BEO, učeničke kompanije će izložiti svoje proizvode i usluge prolaznicima, a članovi žirija će ocenjivati veštine i jedinstvenost ponude učenika. 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00