ponedeljak, 16. maj 2022.  12:49h
Pročitano 377 puta

Učenica škole „Paja Marganović“ zauzela drugo mesto na takmičenju „Mladi poslastičar“

Đurđina Hadžić iz Pančeva, učenica srednje škole „Paja Marganović“ u finalu takmičenja „Mladi poslastičar“ zauzela je drugo mesto.

Đurđina Hadžić, učenica škole „Paja Marganović“ osvojila drugo mesto na takmičenju „Mladi poslastičar“ Đurđina Hadžić, učenica škole „Paja Marganović“ osvojila drugo mesto na takmičenju „Mladi poslastičar“ Dijamant

Kompanija „Dijamant“ već četvrtu godinu za redom realizuje projekat “Mladi poslastičar”, koji mladim ljudima širom Srbije pruža priliku da prikažu svoje umeće.

Na finalnom takmičenju, koje je održano u Beogradu, 15 najboljih učenika iz različitih delova Srbije imalo je priliku da se takmiči za titulu najboljeg Mladog poslastičara u Srbiji. Ovogodišnji učesnici su Ekonomsko-trgovinska škola „Jovan Trajković“ iz Zrenjanina, Ekonomsko-trgovinska škola „Paja Marganović“ iz Pančeva, Ugostiteljsko-turistička škola iz Niša i Beograda i Trgovinsko-ugostiteljska škola iz Leskovca. 

Titulu najboljeg poslastičara ponela je Milica Menićanin iz Beograda koja je tom prilikom osvojila novčanu nagradu u iznosu od 200 000 dinara. 

Učenici koji su zauzeli drugo i treće mesto su Đurđina Hadžić iz Pančeva i Kristina Radović iz Beograda, kojima je kompanija Dijamant obezbedila nagrade koje će im biti od pomoći u daljem razvoju poslastičarskih veština.

 

Dijamant Održano četvrto finale takmičenja Mladi poslastičar fotografija 1

 

Milica Menićanin kaže da je projekat „Mladi poslastičar“ za nju bilo neprocenjivo iskustvo uz pomoć kog je stekla nova praktična znanja, dodatnu sigurnost u izradi poslastica kao i samom unapređenju sopstvenih veština koji će joj koristiti za dalje profesionalno usavršavanje.

Ana Dabović, Junior brend menadžer u kompaniji Dijamant, izjavila je da „takmičenje „Mladi poslastičar“ svima u kompaniji daje dodatni podstrek za ulaganje u nove generacije poslastičara i promociju poslastičarstva, dodavši da ovaj zanat ne poznaje vremenske granice i da kompanija Dijamant ulaže veliki napor da opstane. 

Poslastičarstvo kao profesija dokaz je da tradicija i umetnost ne mogu jedno bez drugog. Ukus i izgled poslastice od podjednake su važnosti za postizanje uspeha, ali bez ljubavi prema zanatu, isti nije ostvarljiv. 

Edukacija i motivacija budućih mladih poslastičara osnovni su ciljevi ovog projekta, koji se u prvoj fazi sastojao od praktičnih radionica vođenih od strane jednog od najboljih domaćih poslastičara Zdravka Gavrilovića.

Svojim umetničkim delima mladi poslastičari stavili su Zdravka na „slatke muke“, a odluke koje su presudile pobednika takmičenja u Beogradu, donete su isključivo na osnovu sitnih detalja. 

Kao i prethodnih, i ova godina pokazala je da  poslastičarstvo ima veliki broj talentovanih učenika koji su spremni da svoju kreativnost iskažu na najslađi način i da će Dijamant biti podrška koja će im pomoći u postizanju novih uspeha. 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00