subota, 14. maj 2022.  11:33h
Pročitano 698 puta

Izgradnja kružnog toka kod Plinare na Tesli počeće sledeće nedelje

Kružni tok kod Plinare u naselju Tesla biće izgrađen ove godine, a radovi će početi u utorak, 17. maja. Rekonstrukcija raskrsnice ulica Miloša Obrenovića i Vojvođanski bulevar podrazumeva izgradnju kružnog toka kako bi se povećala protočnost saobraćaja, ali i bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Izgradnja kružnog toka kod Plinare počeće 17. maja i trajaće do kraja avgusta Izgradnja kružnog toka kod Plinare počeće 17. maja i trajaće do kraja avgusta Pančevo MOJKraj

Radovi podrazumevaju rekonstrukciju postojeće raskrsnice sa pripadajućim instalacijama i saobraćajnim površinama.

Kako bi obustava saobraćaja trajala što kraće dok traju radovi, oni će se izvoditi u tri faze.

U prvoj fazi radiće se rekonstrukcija kolovoza, pešačkih i biciklističkih staza na jednoj polovini ulice Miloša Obrenovića (južni deo raskrsnice) i krak raskrsnice ulice Vojvođanski bulevar. 

U ovoj fazi biće omogućeno dvosmerno odvijanje saobraćaja u ulici Miloša Obrenovića sa severne strane, dok će biti zabranjen saobraćaj u ulici Vojvođanski bulevar.

Druga faza obuhvatiće radove na kolovozu, pešačkim i biciklističkim stazama na drugoj polovini ulice Miloša Obrenovića (severni deo raskrsnice) i ulice Sterijine. U ovoj fazi biće omogućeno dvosmerno odvijanje saobraćaja u ulici Miloša Obrenovića, dok će biti zabranjen saobraćaj u ulicama Vojvođanski bulevar i Sterijinoj.

Treća faza obuhvatiće radove na izgradnji fizičkih ostrva kod desnog skretanja, pešačkim i biciklističkim stazama, obeležavanju i postavljanju saobraćajne signalizaciji i drugih radova, pri čemu je potrebna potpuna obustava saobraćaja na svim prilazima raskrsnici. 

Ova treća faza radova i sama obustava saobraćaja će trajati što je moguće kraće, a za vreme obustave saobraćaj će se preusmeriti na okolne ulice.

Završetak radova se očekuje 20. avgusta.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00