četvrtak, 14. april 2022.  07:56h
Pročitano 350 puta

JKP Higijena do kraja aprila odneće kabasti otpad i iz Dolova i Starčeva

U aprilskoj akciji uklanjanja i odnošenja kabastog otpada JKP „Higijena“ Pančevo je omogućilo stanovnicima Pančeva, ali i Starčeva i Dolova da do 29. aprila iznesu kabasti otpad.

Akcija odnošenja kabastog otpada trajaće do kraja aprila Akcija odnošenja kabastog otpada trajaće do kraja aprila JKP Higijena

Mišo Marković, v.d. direktora JKP „Higijene“ podseća da građani u okviru ove akcije mogu da iznose stari nameštaj, belu tehniku, ambalažu, auto-limariju, gume, baštenski i sav drugi otpad, izuzev građevinskog šuta, ispred svojih domaćinstava. 

Akcija je počela 4. aprila, prema rasporedu ulica, naselja i naseljenih mesta koji je objavljen na sajtu preduzeća i našoj fejsbuk stranici. Prolećno i jesenje čišćenje komponenata otpada koji ne smeju dospeti u kontejnere sprovodi se više od dvadeset godina. Približno deset radnika svakog dana bude na ulicama da bi, pomoću vozila s dizalicom, takozvanim malim i velikim grajferom i tri kamiona, odvezli kabasti otpad do deponije, kaže Marković.

Radnim danima, od 7 do 15 sati, odnosi se otpad predviđen dnevnim rasporedom; petkom se vrši revizija terena rađenog prethodne radne nedelje, ili se radi po pozivu stanovništva.

Zaposleni u radnim jedinicama „Čistači“ i „Iznošenje otpada“ obići će poslednjeg petka, 29. aprila, čitav teren, čišćen od 4. aprila.

Raspored odnošenja kabastog otpada za Dolovo i Starčevo:

18. aprila – ponedeljak – Dolovo (I i II rejon).

19. aprila – utorak – Dolovo (III i IV rejon).

25. aprila – ponedeljak – Starčevo (donji kraj).

26. aprila – utorak – Starčevo (gornji kraj).

27. aprila – sreda – Starčevo (Šumice).

28. aprila – četvrtak – Starčevo (Radničko naselje).

Građani se mogu postaviti pitanja ili dobiti obaveštenja na telefone: 013/‪327-000‬ i ‪310 203‬.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00